Glossier, 100 milyon dolar yatırım alarak unicorn şirkete dönüştü

Glossier, Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1,2 milyar dolara çıkardı.
Glossier, 100 milyon dolar yatırım alarak unicorn şirkete dönüştü

Kullanıcıya doğrudan ulaşmayı hedefleyen cilt bakım ve güzellik markası Glossier, Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1,2 milyar dolara çıkardı. Glossier, yeni değerlemesiyle unicorn şirket ünvanını da kazanmış oldu. Şirket, 2018'de gerçekleşen C Serisi yatırım turunda da 52 milyon dolarlık yatırım almıştı. Glossier, yeni yatırımla bir önceki yatırımı ikiye katlamış oldu.

Glossier'ın 100 milyon dolar topladığı D Serisi yatırım turunda, karşımıza Tiger Global Management ve Spark Capital gibi yeni yatırımcılar çıkıyor. Turda eski yatırımcılar Forerunner Ventures, Thrive Capital, IVP ve Index Ventures'ı görmek de mümkün.

Glossier, yeni yatırımla birlikte Vanessa Wittman'ı da baş finans sorumlusu olarak işe aldı. Wittman, daha önce Oath ve Dropbox'ta da aynı rolü üstleniyordu. Ekibe katılan diğer yeni isimler ise yeni tedarik zinciri operasyonları başkan yardımcısı Edith Chen ve operasyon başkan yardımcısı Nick DeAngelo oldu. New York merkezli Glossier, bugüne kadar yaklaşık 200 milyon dolarlık risk sermayesi yatırımı getirerek, özel sektörün en iyi finanse edilen işletmelerinden biri haline geldi. Glossier'ın CEO'su Emily Weiss, The Wall Street Journal'a halka arzın söz konusu olmadığını söyledi.

Firma adına Glossier’de turu yöneten Spark Capital’in genel ortağı Megan Quinn, online güzellik satışlarının 2024’e kadar 120 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ve Glossier'ın bu noktada önemli bir yere sahip olacağını düşündüklerini belirtti. Glossier şu anda 200 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor. Şirketin ortalama yıllık geliri ise 100 milyon dolar olarak açıklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.