Yemeksepeti Türkiye'nin börek trendini paylaştı

Yemeksepeti Türkiye'nin börek trendini paylaştı

Dünyada her yıl 20 Mart’ta kutlanan Dünya Börek Günü’ne özel olarak Yemeksepeti, kullanıcılarının börek sipariş trendlerini araştırdı. 2018’de tam 2 milyon porsiyon börek siparişi veren kullanıcılar, en çok kıymalı kol böreğini tercih ederken sırasıyla peynirli börek, su böreği ve patatesli börek en sevilenlerden oldu.

Raporda sipariş adedi haricinde dikkat çeken bir nokta da sipariş saati oluyor. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan börek, en çok 10.00-12.00 arasında sipariş edilirken, hafta sonları siparişlerde yüzde 45 artış yaşanıyor. Şehir bazında bakıldığında ise kentlerin toplam siparişlerindeki börek oranına göre; börek aşığı kentlerin ilk sırasında Batman yer alırken onu Adana, Karabük ve Yalova oluyor. Bu da Yemeksepeti'nin İstanbul ve Ankara haricinde de ne kadar aktif olduğunu gösteriyor.

Raporla devam edelim, 2018 yılında ortalama 3.500 tekil restorandan toplam 2 milyon börek siparişi veren kullanıcılar, en çok içinde kıyma olan börekleri tercih ettiler. Kıymadan sonra en sevilen malzemeler ise peynir, patates ve ıspanak oldu.

Kullanıcıların siparişlerinin ilk sırasına açık ara farkla yerleştirdiği börek ise kıymalı kol böreği. En çok sipariş verilen diğer çeşitler ise sırasıyla peynirli börek, su böreği ve patatesli börek oldu. Geleneksel tatların haricinde farklı olana da ilgi son dönemde artmış durumda. Son 3 ayda geçen senenin aynı dönemine göre;

  • Patlıcanlı börek 6 kat daha fazla sipariş edildi.
  • Pırasalı börek 5 kat artışla börekte farklı tat arayanların tercihi oldu.
  • Kavurmalı böreğin sipariş sayısında 3 kat artış yaşandı.
  • Haşhaşlı börek ve sosisli börek sipariş sayısını 2 kat arttırdı.

İlginin kaybolduğu börek türleri de gözden kaçmıyor. Yine son 3 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre; sucuklu börek siparişleri yüzde 44, sebzeli börek siparişleri yüzde 34 azalırken, paçanga böreği siparişlerinde ise yüzde 10 düşüş yaşadı.

Böreğin sepet miktarı ise ortalama 15 TL olarak belirtiliyor. 23 ve 24, böreği en çok seven yaş olurken; böreğe diğer yaşlara göre mesafeli olan yaş ise 47.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.