İnteraktif diziden yerelleşmeye Netflix'in 2019 ajandası

İnteraktif diziden yerelleşmeye Netflix'in 2019 ajandası

Los Angeles'ta düzenlenen ve tüm dünyadan sınırlı sayıda basın mensubunun yerinden takip edebildiği ülkemizden ise sadece bizim katıldığımız Netflix Labs Day 2019 tüm hızıyla başladı. Netflix’in baş ürün sorumlusu Greg Peters'ın konuşması ile başlayan Netflix Labs Day 2019 etkinliği, tüm dünyadan gelen basın mensupların iki gün boyunca Netflix yetkilileri ile buluşturacak.

Kullanıcılarına daha başarılı ve hızlı bir hizmet sunmak için streaming'e geçiş yaptıklarının altını çizen Greg Peters, House of Cards dizisi ile başlayan orijinal içeriklerin büyük bir başarı yakaladığını da dile getirdi. Orijinal içerikleri sadece İngilizce ile kısıtlamak istemediklerinin de altını çizen Peters, lokalleşmenin Netflix için çok önemli olduğunu da paylaştı.

Netflix baş ürün sorumlusu Greg Peters

Altyazı ve dublaj gibi süreçlerin yerelleşmenin sadece birer adımı olduğunu da belirten Peters, Netflix olarak yerelleşmenin tüm detaylarına hakim olmak istediklerini de paylaştı. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm kullanıcıları için doğal olmayı amaçladıklarını paylaşan Peter, yerelleşme sayesinde bunu başarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi ekledi.

Greg Peters'ın ardından sahneye çıkan Netflix'in ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Todd Yellin ise 28 Aralık tarihinde yayınlanan Netflix'in interaktif dizisi Bandersnatch'in geliştirilme süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. İnteraktif dizi konseptini ilk olarak çocuklar için geliştirilen yapımlarda denediklerini belirten Yellin, burada önemli bir başarı yakaladıklarını da paylaştı.

Netflix ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Todd Yellin

Çocuklar için üretilen interaktif yapımların başarılı olmalarının ardından interaktif dizi konseptini Black Mirror ile hayata geçirmeye karar verdiklerini de paylaşan Yellin, Bandersnatch'in herkes tarafından konuşulan önemli bir yapım haline geldiğini de paylaştı. Netflix yetkililer ile basın mensupları iki gün boyunca bir araya getirecek olan Netflix Labs Day 2019 etkinliği ile ilgili önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.