Türkiye e-posta hizmetlerinde Hotmail'i, Gmail'den daha fazla tercih ediyor

Türkiye e-posta hizmetlerinde Hotmail'i, Gmail'den daha fazla tercih ediyor

Related Digital Türkiye'de aktif olarak kullanılan ve markalar tarafından e-posta gönderilen domainleri araştırdı. Şirket e-postalarını bu çalışmanın dışında bırakan Related Digital, e-posta hizmetlerinin Türkiye'deki pazar oranlarını açıkladı.

Related Digital verilerine göre şirket e-postaları da dahil olmak üzere Türkiye'de kampanya gönderimi yapılan toplam 80 milyon e-posta adresi var. Yaptığı araştırmada 10 milyon örneklem veri üzerinden değerlendirme yapan Related Digital, iş ve benzeri e-postaları verilerden çıkarıldıktan sonra E-Posta Hizmetleri'ne (ESP)'lere 8,6 milyon kaldığını belirtiyor.

Bu veri üzerinden ESP'lerin kendi arasındaki pazar payı hesaplandığında ise Hotmail yüzde 53,7 ile ilk sırada yer alıyor. Gmail yüzde 36,4 ile ikinci sırada öne çıkarken Yahoo yüzde 2,76 üçüncü sırada bulunuyor. Outlook'un yüzde 2,59, Windows'un ise  yüzde 1,95 oranında pazar payına sahip olduğunu da ekleyelim.

Kampanyalar için aylık 700 milyon e-posta gönderimi

Yapılan araştırmaya göre  Türkiye'de kampanya için aylık toplam 700 milyon e-posta gönderiliyor. Eğer KVKK olmasaydı bu sayının 1 milyar'a ulaşabileceği de belirtiliyor.

Son olarak örneklem kabul edilen 10 milyonluk aktif veri  içinde Hotmail'in 4,5 milyon, Gmail'in ise 3 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiğini ekleyelim.

Görünen o ki geçmişte Hotmail'in çok daha gerisinde kalan Gmail kullanıcı farkını hızla kapatmaya başladı. Üstelik Gmail'in dönüşüm, tıklama ve okunma gibi oranları Hotmail ile kıyaslandığında daha yukarıda seyrediyor. Yine de 10 milyon aktif hesap verisine inaktiflerin veya yarı aktiflerin dahil edilmesi halinde Hotmail'in çok daha açık ara önde olacağını ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.