Apple Türkiye, kapattığı online mağazayı iPad mini ve iPad Air ile yeniden açtı

Apple Türkiye, kapattığı online mağazayı iPad mini ve iPad Air ile yeniden açtı

Bugün günün erken saatlerinde satışa kapatılan Apple Türkiye web sitesine iPad mini ve iPad Air modelleriyle yeniden satışa açıldı. 10.5 inç retina ekrana sahip olan iPad Air, 6,1 mm ile çok daha ince bir görünüm ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. iPad mini ise 7.9 inçlik bir ekranında True Tone özelliği sunuyor.

iPad Air ve iPad mini'nin gücünü Neural Engine’a sahip A12 Bionic çipten aldığını belirtelim. Üstelik bu iki yeni iPad de, Apple'ın birinci nesil kalemleriyle uyumluluk gösteriyor.

iPad Air'in fiyatı ve teknik detayları

iPad Air Gümüş, Uzay, Grisi ve Altın olmak üzere 3 farklı renkte 3.499 TL'den başlayan fiyatlarla kullanıcıların ilgisine sunuluyor. 456 gram ağırlığı ile dikkat çeken iPad Air, 10.5 inç Retina ekrana sahip. 10 saate kadar pil ömrü bulunan iPad Air, 66 Mbps’ye kadar Wi-Fi hızları ve 4G LTE Advanced özelliklerine sahip.

10.5 inç Retina ekran ile karşımıza çıkan iPad Air'de True Tone teknolojisi ile yüksek parlaklık düzeyi ve yansıma önleyici kaplama sayesinde en iyi görüntüleme de mümkün. iPad Air’in ön kamerası 7 MP HD, arka kamerası ise 8 MP. 1080p HD video çekmek de mümkün.

iPad mini'nin fiyatı

iPad mini ise yine aynı 3 renk seçeneğiyle 2.799 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Neural Engine’a sahip A12 Bionic çip ve True Tone özellikli 7.9 inç Retina ekrana sahip iPad mini'nin en büyük sürprizi Apple Pencil. Bildiğimiz iPad mini, şimdi farklı bir deneyim ile karşımızda.

6,1 mm inceliğinde olan iPad mini 500 gramdan daha düşük bir ağırlığa sahip. 10 saate kadar pil ömrü ile karşımıza çıkan iPad mini 256 GB ve hücresel verinin bulunduğu versiyonda 4899 TL fiyat etiketine sahip.

Apple'ın ayrıca yeni iPad Air için Türkçe Q ve Türkçe F seçenekleriyle klavye satmaya başladığını belirtelim. 1.199 TL fiyat etiketiyle sunulan yeni klavye, Smart Connector özelliğine de sahip.

iPad Air ve iPad mini satışa sunulduğu fiyatlarla 5.899 TL'den başlayan iPad Pro ile 2499 TL'den başlayan iPad arasında kalıyor. iPad Air'in iPad Pro'dan daha uygun fiyatlara Touch ID, kulaklık girişi ve Lighting kablosu gibi donanım ve özellikler sunduğunu söyleyebiliriz. Aynı şekilde kalem ve klavye desteği sunması da, fiyat performans bakımından öne çıkmasını sağlıyor. iPad mini ise teknolojik donanım ve özellikler yerine hafifliği ve kalem desteği ile ön plana çıkacak gibi görünüyor.

Son olarak yeni iPad Air ve iPad mini'nin önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.