Facebook CPO'su Chris Cox'un ayrılığıyla birlikte yönetim kadrosu değişiyor

Facebook CPO'su Chris Cox'un ayrılığıyla birlikte yönetim kadrosu değişiyor

13 yıldır Facebook'ta çalışan, şirketin ürün müdürü ve gözdesi Chris Cox, Facebook'tan ayrılacağını duyurdu. Cox, şirketin çalkantılı bir döneme adıma attığı son iki yılda yeni ürünler arayışını devam ettirdi. Ancak Zuckerberg'in geçtiğimiz hafta kullanıcılara açıkladığı gizliliği önceliklendiren sosyal ağ vizyonu Cox'un şirketten ayrılmasına neden oldu.

Zuckerberg paylaştığı gönderide Cox'un ayrılığını şu cümlelerle aktardı:

“Birkaç yıldır Chris başka bir şey yapma arzusuyla ilgili benimle konuşuyordu. . . Ancak 2016'dan sonra, ikimiz de ürünlerimizi toplum için geliştirmek konusunda yapacak çok önemli bir işimiz olduğunun farkına vardık, ve Chris bu sorunlar üzerinde çalışmamız için şirkette kaldı ve uygulamalar ailemizin ilerleyebilmesi için bir rota çıkarmamıza yardımcı oldu. Bu noktada, gerçek bir ilerleme kaydettik. . . Önümüdeki önemli döneme adım attığımızda, Chris bu ekipleri yönetmekten geri çekilmenin zamanı olduğuna karar verdi. ”

Cox'un bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra Facebook'tan çekilmesi şaşırtıcı olsa da anlaşılabilir bir durum. Ancak Cox'un ayrılığıyla beraber Internet.org'dan WhatsApp'ın Başkan Yardımcılığına getirilen Chris Daniels'ın şirketten ayrılması dikkatleri çekti.

8 yıldır Facebook bünyesinde çalışan Daniels geçtiğimiz yılın Mayıs ayında şirketteki yeni atamalar esnasında WhatsApp'ın Başkan Yardımıcısı olmuştu. WhatsApp'ın Hindistan'da yanlış bilgilendirme skandallarıyla mücadele ettiği dönemde Daniels'ın yönetici olarak seçilmesi hemen hemen herkesi şaşırtmıştı. Çünkü Daniels Internet.org'un Free Basic uygulaması ağ tarafsızlığını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'da engellenirken, şirketin yöneticisi konumundaydı.

Şirket yönetiminde değişim rüzgarı

Hi everyone, I just posted this internally at Facebook and wanted to share with you all.

---

It is with great sadness...

Gepostet von Chris Cox am Donnerstag, 14. März 2019

Cox ve Daniels'ın ayrılığıyla birlikte gizlilik odağında bir sosyal ağa odaklanacak olan Facebook, yönetim kademelerine de bu vizyona eşlik edecek kişileri getirmeyi planlıyor. Facebook yönetim kademesindeki değişikliklere baktığımızda Chris Cox'un yerine hemen birinin getirilmeyeceğini ve Will Cathcart'ın ise Facebook ana uygulamasının başından WhatsApp Başkan Yardımcılığına getirileceğini görüyoruz.

Facebook Video'nun Ürün Başkan Yardımcısı olan Fidji Simo, Facebook ana uygulamasında Cathcart'ın pozisyonuna getirilirken, en zorlu görevlerden biri Facebook’un Büyüme Başkan Yardımcısı Javier Olivan'a veriliyor. Facebook'un ürünlerinin birleştirilmesi projesini yönetecek olan Olivan, Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram Direct'in de çapraz mesajlaşma özelliğini yayına almayı üstlenecek.

Bu yeni rol şemasında Instagram Başkan Yardımcısı Adam Mosseri, Messenger'ın Başkan Yardımcısı Stan Chudnovsky, Simo ve Cathcart doğrudan Zuckerberg'in altında yer alacak. Pazarlama Yöneticisi Antonio Lucio ise COO Sheryl Sandberg'e bağlı olacak.

Uygulamalarda yaşanan kesinti

Şirketin üst kademesinde değişim rüzgarları eserken Facebook'un iki gün önce tüm ürünlerinde yaşanan kesinti kullanıcıların gönderilerine yansımaya devam ediyor. Instagram, Messenger ve Facebook hizmetlerinin devre dışı kalmasının ardından açıklama yapan Facebook, sorunun sunucu yapılandırmasındaki değişimden kaynaklandığını ifade etti. şimdiye kadar şirketin yaşadığı en geniş kapsamlı kesinti olarak öne çıkan bu olay esnasında Downdetector 7.5 milyon problem raporu aldığını ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.