Netflix aboneleri, günde ortalama 2 saat dizi ve film izliyor

Netflix'in orijinal içerik başkan yardımcısı Cindy Holland, INTV Konferansı'nda Netflix kullanıcılarının ortalama olarak hizmete günde iki saat harcadığını açıkladı. 
Netflix aboneleri, günde ortalama 2 saat dizi ve film izliyor

Netflix, bu hafta, abonelerinin izleme alışkanlıklarını açıklayan bir raporun yayınlanmasına öncülük etti. Netflix'in orijinal içerik başkan yardımcısı Cindy Holland, INTV Konferansı'nda Netflix kullanıcılarının ortalama olarak hizmete günde iki saat harcadığını açıkladı.

Nielsen’in en son yayınladığı izleyici raporuna göre ABD’de yaşayan yaşları 18 ila 34 arasında değişen yetişkinlerin çoğu günde ortalama iki saatini içerik izlemeye ayırıyorlar. Ancak yaşlı izleyecilerin bu süreden daha fazlasını TV izlemek için ayırdığını da belirtelim. Yaşları 35 ila 49 arasında olan yetişkinler günde ortalama 3 saat 41 dakika televizyon izliyorlar. 50 ila 64 yaşları arasındaki insanlar ise günde 5 saat 38 dakika TV izliyorlar. 65 yaşın üzerindekiler de günde ortalama 6 saat 55 dakika boyunca TV izliyorlar. Kısacası genç kesim daha az geleneksel TV'ye yönelirken yaş ortalaması arttıkça TV izleme oranının da arttığını görüyoruz.

65 yaş ve üstü Amerikalılar televizyon izlemek için daha fazla boş zamana sahipken, gençler de geleneksel TV dışındaki platformlarda bol miktarda video içeriği izliyor. Gençler için popüler olan ilk iki video kaynağı Netflix ve YouTube olarak karşımıza çıkıyor. Genç kesim arasında kablolu TV izlenme oranı azalırken, ekim ayında Piper Jaffray'nin hazırladığı ankete göre Netflix ve YouTube, video izlerken zamanlarının yüzde 70'inden fazlasını oluşturuyor. Kablolu TV ise video izleme zamanlarının sadece yüzde 16,4'ünü temsil ediyor.

Tüm bunlara baktığımızda yeni nesil için dijital platformların, TV yayınlarından daha önemli olduğunu görebiliyoruz. Gelecek nesil için değişikliklerin nasıl olacağını ise gelişen teknoloji bizlere göstermeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.