Google, DuckDuckGo'yu arama motoru seçeneği olarak Chrome'a ekledi

Google, DuckDuckGo'yu arama motoru seçeneği olarak Chrome'a ekledi

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri olan Chrome, arama motorları kısmına yeni bir seçenek daha ekledi. Dün itibariyle Chrome 73 versiyonunu yayınlayan Google, güvenlik özellikleri ile ön plana çıkan DuckDuckGo'yu arama motoru seçeneği olarak Chrome'a ekledi.

Chrome içinde DuckDuckGo'nun haricinde Google, Yahoo ve Bing arama motorlarının seçenek olarak sunulduğunu da ekleyelim. DuckDuckGo arama motoru seçeneğinin aralarında Birleşik Krallık, Kanada, ABD ve Yunanistan gibi ülkelerin bulunduğu toplamda 60 ülke için kullanıma sunuldu. DuckDuckGo arama motoru seçeneğini eklediği ülkeler arasında ise Türkiye bulunmuyor.

2008 yılında tanıtılan DuckDuckGo arama motorunun geçtiğimiz Ekim ayında günlük ortalama 30 milyon arama barajını aştı. DuckDuckGo'nu haricinde Chrome'a başka bir arama motoru seçeneğinin eklendi. Sadece Fransa için eklenen Qwant arama motoru, Fransa merkezli ve tıpkı DuckDuckGo gibi güvenlik konusuna odaklanan bir arama motoru.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DuckDuckGo kurucusu Gabe Weinberg, Google’ın tüketicilere özel güvenli bir arama seçeneği sunmanın önemini kabul etmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Google Chrome'daki arama motoru tercihinizi ayarlar kısmından kolayca değiştirebilirsiniz. Arama motorlarına baktığımızda Google'ın açık ara önde olduğunu ve Microsoft'un Bing arama motorunun ikinci sırada yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre Google, arama motorlarının pazar payının yaklaşık yüzde 90'ına sahip durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.