Huawei'in P30 ile çekildi dediği fotoğraflar stok fotoğraf çıktı!

Huawei'in P30 ile çekildi dediği fotoğraflar stok fotoğraf çıktı!

Geçtiğimiz dönemlerde Huawei'in profesyonel fotoğraf makineleri ile kaydedilen fotoğrafları kendi akıllı telefonları ile çekilmiş gibi gösterdiği ortaya çıkmıştı. Yakın zaman sonra yeni amiral gemisi modeli olan P30 Pro modeli ile karşımıza çıkacak olan Huawei, GSMArena'nın haberine göre yine benzer bir haber ile karşımıza çıktı.

26 Mart tarihinde yeni akıllı telefonu olacak olan P30 Pro modelini tanıtacak olan Huawei, P30 Pro modelinin tanıtımı ve cihazın Zoom özelliğini ön plana çıkarmak için birkaç görsel paylaştı. Bugün paylaşılan haberlere göre ise söz konusu görseller P30 Pro modeli ile değil profesyonel fotoğraf makineleri ile çekilmiş.

2009 yılında çekilen fotoğraf kullanıldı

GSMArena'nın paylaştığı bilgilere göre Huawei tarafından P30 Pro modelinin tanıtımı için kullanılan fotoğraflar, internette de bulabileceğiniz profesyonel fotoğraf makineleri ile çekilen stok fotoğraflar. Akıllı telefonun zoom özelliğini ön plana çıkarmak için sunulan volkan fotoğrafı 2009 yılında çekilen ve Getty Images'de paylaşılan bir fotoğraf.

Tabii ki bu durumun Huawei'in ilk yakalanışı olmadığını da tekrardan hatırlatalım. Daha önceki skandallardan ders almayan Huawei, gelecekte tekrar böyle bir hata yapacak mı bunu zaman gösterecek. Son olarak Huawei'in konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.