Her bir karakter için ödeme alan pahalı mesajlaşma uygulaması: Expensive Chat

Her bir karakter için ödeme alan pahalı mesajlaşma uygulaması: Expensive Chat

Web tabanlı sohbet odası Expensive Chat, sohbet odasında attığınız mesajların her bir karakteri için sizden ödeme alıyor. Girişimci Marc Köhlbrugge'in oluşturduğu bu sıra dışı ürün aslında bir sosyal deney.

Köhlbrugge Expensive Chat'i, her şeyin ücretsiz olmadığı ve her bir mesaj için sizden ödeme alınan bir sohbet odasında neler gerçekleşebileceğini görmek için hayata gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Bu arada alınan ödemelerin nereye gittiğini merak edenler için  bu sorunun oldukça basit bir cevabı olduğunu söyleyelim. Ödemeler doğrudan Köhlbrugge'in cebini dolduruyor.

Site aynı zamanda bir liderlik tablosunu da bünyesinde bulunduruyor. Böylece sohbet odasında en fazla para harcayan kullanıcılar bu liderlik tablosunun zirvesine yerleşiyor. Expensive Chat'e girdiğinizde hemen hemen her dilde mesaj atıldığını görebiliyorsunuz. Öte yandan sadece bir kullanıcının aynı mesajı defalarca atarak sohbet odasının diğer sakinlerini spame maruz bıraktığını görmek de mümkün.

Benzer bir şekilde reklam içeriklerinin de yer aldığı platforma mesaj atabilmek için banka ve kredi kartı bilgilerinizi girmeniz ve ödeme yapmanız şart. Expensive Chat bu kart türlerinin dışında Stripe'ı da kullanmanıza müsade ediyor.

Sohbet odasında iş arayan ve isimlerine link vererek sohbet odasını verimli bir şekilde kullanan kullanıcılara da rastlayabiliyorsunuz. Aynı şekilde liderlik tablosunun üstünde yer alarak ismini duyurmaya ve tık almaya çalışan içerik siteleri de mevcut.

Her ne kadar sosyal deney olarak konumlandığı söylense de Köhlbrugge bu projeyi ek gelir kazanmak için başlattığını itiraf ediyor. Platformdaki spamlere baktığımızda ise alınan ödemelerin sohbet odalarında çok da bir şey değiştirmediğini söyleyebiliriz.

Yine de Köhlbrugge'ün bu fikri ileri taşıyarak daha gelişmiş bir ürün ortaya koyacağını da eklemekte fayda var. Hatta Köhlbrugge, buradan aldığı parayı ürünü geliştirmekte kullanacağını ifade ediyor. Bu ürünün kullanıcılardan Kanye West gibi tanınmış isimlere mesaj atabilmek için ödeme alacağını da ekliyor. 28 Şubattan bugüne kadar Expensive Chat üzerinden 1, 713,58 dolar kazanan Köhlbrugge, eminim ki bu yeni girişim fikriyle çok daha fazla para kazanacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.