iOS platformu için PS4 Remote Play desteği kullanıma sunuldu

Uzun süren bekleyişin ardından iOS platformu için de kullanıma sunulan PS4 Remote Play desteği ile kullanıcılar iPhone ve iPad'leri aracılığı ile Playstation 4 oyunları oynayabilecekler.
iOS platformu için PS4 Remote Play desteği kullanıma sunuldu

Yaklaşık 4,5 yıl önce Android platformu için kullanıma sunulan PS4 Remote Play özelliği dün itibariyle iPhone ve iPad modelleri için kullanıma sunuldu. İlk olarak 2014 yılında Sony'nin kendi akıllı telefonu olan Xperia Z3 modeli ile sunulan PS4 Remote Play özelliği, kısa zaman sonra ise tüm Android cihazları için mevcut hale gelmişti.

Uzun bekleyiş sona erdi

Uzun süren bekleyişin ardından iOS platformu için de kullanıma sunulan PS4 Remote Play desteği ile kullanıcılar iPhone ve iPad'leri aracılığı ile Playstation 4 oyunları oynayabilecekler. Tabii ki bu desteğin kullanılabilmesi için Playstation 4 oyun konsolu ile PS4 Remote Play'i kullanacak olan iPhone ve iPad modellerinin eşleştirilmeleri gerektiğini de ekleyelim.

PS4 Remote Play desteği desteği sayesinde oynayacağınız Playstation 4 oyunu iPhone veya iPad'inize stream ediliyor. Oyun görüntüsünün üstüne ise sanal kontrol tuşları ekleniyor. Tabii ki daha başarılı bir oyun deneyimi için PS4 Remote Play desteğini PS4'ün kablosuz kontrol cihazı ile kullanabilirsiniz.

Fakat PS4'ün kablosuz kontrol cihazının jailbreak olmadan iOS cihazlara bağlanamadığını da ekleyelim. iPhone ve iPad modellerini Playstation 4 ile eşleştirmeniz için tek seçeneğin PS4 Remote Play olmadığını da ekleyelim.

3. parti bir uygulama olan R-Play uygulaması 2017 yılından beri bu konuda bir çözüm sağlıyor. Buradaki asıl problem ise uygulamanın 79,99 TL'lik bir fiyat etiketine sahip olması. Playstation 4'ün üreticisi konumunda olan Sony tarafından sunulan PS4 Remote Play uygulaması ise tamamen ücretsiz olarak sunuldu. Dilerseniz iOS platformu için PS4 Remote Play uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.