1996 yapımı orijinal Diablo oyunu tekrar satışa sunuldu

1996 yapımı orijinal Diablo oyunu tekrar satışa sunuldu

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında oyun dünyasının efsanelerinden Diablo'nun "Diablo Immortal" isminde mobil bir RPG oyunu olarak oyun severler ile buluşacağı açıklanmıştı. Bugün oyun ile ilgili önemli açıklamalar paylaşan Blizzard orijinal Diablo oyununun GOG.com aracılığı ile online olarak sunulduğunu duyurdu.

10 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunuldu

Oyun dünyasının efsaneleşen yapımlarından olan 1996 yapımı orijinal Diablo'yu 2019 yılında oynamak oldukça eğlenceli bir deneyim olabilir. GOG.com'da yer alan Diablo'nun 10 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu ve sadece Windows platformu için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim.

1996 yapımı orijinal Diablo'yu oynamak için 2 farklı seçeneğe sahip olduğunuzu da belirtelim. Dilerseniz nostaljik bir oyun deneyimi için Diablo'yu 20 FPS oynayabilirsiniz. Eğer nostaljik bir deneyim aramıyorsanız Diablo'nun Windows 10 uyumlu ve çeşitli buglarının düzeltilmiş bir versiyonunu da oynayabilirsiniz.

Bugüne kadar ikonik oyunlarının oyuncular için kullanılabilir olmadığı için şaşkın olduklarını belirten Blizzard başkan yardımcısı Rob Bridenbecker, bu durumu değiştirmek için GOG.com ekibi ile birlikte çalışmaktan mutlu olduklarını da dile getirdi. Paylaşılan bilgilere göre Blizzard'ın diğer klasik oyunları da gelecekte GOG.com aracılığı ile karşımıza çıkacak.

Buradaki asıl soru işareti ise Diablo'nun Blizzard'ın kendi oyun platformu olan Battle.net yerine GOG.com aracılığı ile kullanıma sunuluyor olması. Blizzard'ın neden böyle bir adım attığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Hatırlatmak gerekirse Battle.net içinde StarCraft ve Diablo II gibi nostaljik oyunlar yer alıyor.

Diablo oyunlarının satış adetlerinden bahsedecek olursak 1996 yapımı orijinal Diablo oyunu 2,5 milyondan fazla kopya satmayı başardı ki kendi döneminde en çok satılan ikinci bilgisayar oyunuydu. Serinin devam oyunları olan Diablo 2'nin 4 milyon, Diablo 3'ün ise 24,8 milyon kopya sattığını da ekleyelim.

Dilerseniz 1996 yapımı orijinal Diablo oyununu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.