Yapay zeka çözümleri için Google'dan yeni ürün: Google Coral

Google Coral markası altında 3 yeni donanım ürününü kullanıma sunacak olan Google, geliştiricilerin çok daha kolay bir şekilde yapay zeka donanımları geliştirmelerine imkan sağlamayı hedefliyor.
Yapay zeka çözümleri için Google'dan yeni ürün: Google Coral

Yapay zekanın gelişimi ile ilgili önemli çalışmalar yürüten Google, geliştiricilerin daha kolay yapay zeka donanımları üretebilmeleri için yeni bir çözüm ile karşımıza çıktı. Hackster sitesinde ortaya çıkan Google'ın yeni çözümlerinin henüz resmi olarak tanıtılmadığını da ekleyelim.

Google Coral markası altında 3 yeni donanım ürününü kullanıma sunacak olan Google, geliştiricilerin çok daha kolay bir şekilde yapay zeka donanımları geliştirmelerine imkan sağlamayı hedefliyor. Google Coral ürünleri arasında geliştirme kiti, USB hızlandırıcısı ve 5 megapiksellik bir kamera yer alıyor.

Edge TPU işlemcisini kullanıyor

Hala Beta sürecinde olan Google Coral markası altında sunulan ürünlerin fiyatları ise geliştirme kiti için 150 dolar, USB hızlandırıcısı için 75 dolar ve 5 megapiksellik kamera için ise 25 dolar. Hem geliştirme kiti hem de USB hızlandırıcısı güçlerini Google tarafından geliştirilen Edge TPU işlemcisinden alıyorlar. 5 megapiksellik kameranın ise geliştirme kiti ile kullanılabilecek bir eklenti olarak sunulduğunu da ekleyelim.

Google Coral markası altında sunulan çözümlerin makine öğrenmesi algoritmaları üzerinde çalışmak için başarılı çözümler olmadıklarını da ekleyelim. Bunun nedeni ise makine öğrenmesi algoritmaları üzerinde çalışmanın oldukça yüksek bir işlem gücü gerektirmesi.

Hem geliştirme kiti hem de USB hızlandırıcısı mobil ve nesnelerin interneti cihazları için geliştirilen  TensorFlow Lite'ı destekliyorlar. Google Coral markası altında sunulan ürünlerinde Raspberry Pi ve diğer Linux sistemleri ile entegre bir şekilde kullanabildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.