Google'dan mobil geliştiricilere yeni gelir kanalı!

Google, kullanıcıların reklamları izlemeleri karşılığında uygulama içi ödüller dağıtarak reklamların daha fazla izlenmesini hedefliyor.
Google'dan mobil geliştiricilere yeni gelir kanalı!

Android uygulama geliştiricilerin daha çok gelir elde edebilmeleri için çalışmalar yapan Google, yeni bir çözüm ile karşımıza çıktı. Google'ın sunduğu çözüm sayesinde Android uygulama geliştiricileri ödeme yapamayan kullanıcılardan da gelir elde edebilecek.

Eğer bir uygulama ücretsiz olarak kullanıma sunuluyorsa gelir elde etmek için uygulama içi satın alma seçenekleri ve reklamları kullanabiliyor. Fakat mobil uygulama kullanıcıları reklamları izlemeye veya uygulama içi satın alma seçenekleri ile ürün satın alamaya pek de istekli değiller.

Bu durumu değiştirmek isteyen Google, kullanıcıların reklamları izlemeleri karşılığında uygulama içi ödüller dağıtarak reklamların daha fazla izlenmesini hedefliyor. Rewarded Products adındaki program sayesinde hem geliştiriciler hem de kullanıcılar kazanacak.

İlk olarak geçtiğimiz yılın Mart ayında duyurulan Rewarded ads konsepti yaklaşık 1 yıl sonra açık beta olarak tüm Android geliştiricileri için kullanıma sunulmuş oldu. Rewarded ads sayesinde kullanıcılar kısa reklamlar izleyerek uygulama veya oyun içerisinde satılan ürünlere veya oyun/uygulama içi paralara ücretsiz olarak sahip olabilecekler.

Bu model sayesinde uygulama içi alışveriş yapamayan kullanıcıların ürün ve oyun içi paralara ücretsiz bir şekilde ulaşmaları sağlanırken aynı zamanda geliştiricilerin elde ettikleri reklam gelirlerinin büyük oranda artırılması da hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.