Google, çocukların okuryazarlığını geliştirmek için Bolo isimli uygulamayı test ediyor

Arama motoru devi Google, Hindistan'daki çocukların okuryazarlığını geliştirmek üzere Bolo isimli eğitim uygulamasını test etmeye başladığını açıkladı.
Google, çocukların okuryazarlığını geliştirmek için Bolo isimli uygulamayı test ediyor

Arama motoru devi Google, Hindistan'daki çocukların okuryazarlığını geliştirmek üzere Bolo isimli eğitim uygulamasını test etmeye başladığını açıkladı. Google, çocuklara yönelik yeni dil öğrenme uygulamasıyla birlikte Hint pazarı için tasarlanan uygulama paketini de genişletiyor. İlkokul çağındaki öğrencilere yönelik olan uygulama, çocukların hem Hintçe hem de İngilizce okumayı öğrenmelerine yardımcı olmak için Google'ın kendi teknolojilerinden yararlanıyor.

Bolo bunları yapmak için Storyweaver.org.in adresinden gelen, İngilizce için 40, Hintçe içinse 50 katlı bir katalog sunuyor. Şirket, hikaye seçimini genişletmek için gelecekte diğer kuruluşlarla ortak olmayı planladığını da belirtiyor. Uygulamada, sesli okuduğunda çocuğu cesaretlendiren ve düzelten bir okuma arkadaşı olan, iOS'un Siri'si gibi “Diya” isimli bir asistan bulunuyor. Çocuklar okudukça Diya dinliyor ve geri bildirimlerle cevap veriyor.

Google bu noktada, tüm kişisel bilgilerin, çocukların gizliliğini korumak için cihazda kaldığını da not olarak ekliyor. Diya, metinleri çocuğa okuyabiliyor ve İngilizce kelimelerin anlamlarını açıklıyor. Çocuklar uygulamada ilerledikçe, onlara uygulama içi ödülleri ve onları motive edecek rozetleri kazandıran kelime oyunları da sunuluyor.

Uygulamanın internet olmadan çalıştığını da belirtelim. Hindistan'ın birçok bölgesi için bu bir zorunluluk diyebiliriz. Zira internet erişimi her bölgede her zaman mevcut olmuyor. Bolo, birden fazla çocuk tarafından da kullanılabiliyor ve kendi okuma seviyelerine göre kendini ayarlıyor.

Google, Bolo'nun kullanılması için 920 çocuğa uygulamanın verildiğini ve 600 çocuğun ise uygulamasız kontrol grubunda olduğunu söyledi. Böyle bir uygulamanın, eğitim seviyesi oldukça düşük olan Hindistan gibi bir ülke için oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.