Mobil Dünya Kongresi 2019'un en iyileri

Webrazzi olarak Mobil Dünya Kongresi 2019'un öne çıkan haberlerini sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bu haberimizde ise Mobil Dünya Kongresi 2019'un en iyilerine yakından bakacağız.
Mobil Dünya Kongresi 2019'un en iyileri

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz Mobil Dünya Kongresi 2019, 28 Şubat tarihinde kapılarını kapattı. Webrazzi olarak Mobil Dünya Kongresi 2019'un öne çıkan haberlerini sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bu haberimizde ise Mobil Dünya Kongresi 2019'un en iyilerine yakından bakacağız.

Katlanabilir akıllı telefonlar

Mobil Dünya Kongresi 2019'da en çok konuşulan teknoloji ise açık ara katlanabilir akıllı telefonlar oldu. Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X modellerinin yanı sıra TLC ve Oppo gibi markaların katlanabilir akıllı telefon prototiplerini görücüye çıkardıklarını da ekleyelim.

5G gerçek oluyor

Bu yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nin en çok konuşulan konularından biri de katlanabilir akıllı telefonlarla birlikte 5G teknolojisi oldu. Mobil Dünya Kongresi 2019'da yer alan pek çok marka 5G teknolojileri ile ilgili duyurular gerçekleştirirken ürün prototiplerini de görücüye çıkardılar. Huawei Mate X, LG V50 ThinQ 5G, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy S10 5G, Xiaomi Mi Mix 3 ve ZTE Axon 10 Pro 5G modelleri ise satışa sunulduklarında 5G teknolojisini kullanacaklarını duyurdular.

Sanal, artırılmış ve karmaşık gerçeklik

Günümüzün önemli teknoloji trendlerinden olan sanal, artırılmış ve karmaşık gerçeklik ürünleri de Mobil Dünya Kongresi'nde yerlerini aldılar. Mobil Dünya Kongresi 2019 kapsamında tanıtılan Microsoft HoloLens 2 büyük ilgi görürken, Microsoft Azure Kinect, Vive Focus Plus ve Qualcomm XR gibi ürünler de dikkatleri çekmeyi başardılar.

Dikkat çekenler

  • Energizer tarafından üretilen 18 bin mAh batarya kapasitesine sahip olan devasa akıllı telefonu.
  • GSM operatörü Sprint'in 5G teknolojisini Mayıs ayında 4 şehirde kullanıma sunacağını açıklaması.
  • Facebook'un internet altyapısı projeleri.
  • Nubia'nın esnek yapıdaki giyilebilir akıllı telefonu.
  • Yüksek hız ve daha iyi bir pil performansı vadeden yeni microSD formatı.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.