Wozniak: Jack Dorsey, skandallarla Zuckerberg'den daha iyi baş ediyor

Wozniak: Jack Dorsey, skandallarla Zuckerberg'den daha iyi baş ediyor

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak verdiği bir röportajda Twitter CEO'su Jack Dorsey'nin, skandallarla Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'den çok daha iyi bir şekilde başa çıktığını söyledi.

Wozniak'a röportaj esnasında son zamanlarda sosyal ağ ekosisteminde yaşanan skandallarla ilgili fikri sorulduğunda, Wozniak Dorsey'nin bu skandalları düzeltmek için Zuckerberg'dan daha fazla şey yaptığını ifade etti.

Wozniak açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Konuşmasını ve soruları cevaplamasını izlerken ve hiçbir değeri olmayan (Facebook'un gelirinden ne bir nikel ne de bir penny ayırdı) bazı adımlar attığını söylerken Mark Zuckerberg'e karşı saygımı çok kaybettim ve buna güvenmiyorum"

Aslına bakarsanız Wozniak uzun süredir Zuckerberg'i eleştiriyor. Daha önce kullanıcı verileri konusunda Zuckerberg'in parayı ahlaki değerlerin önüne koyduğunu söyleyen Wozniak, Facebook hesabını geçen yıl Nisan ayında silmişti. Bu noktada Wozniak'ın Twitter'ı da gerçek anlamda hiç kullanmadığını belirtelim.

Uzun süredir yanlış yönlendiren içerikler ve seçimleri etkileyen skandallarla anılan iki şirketin CEO'su da senatoda ifade vermek zorunda kaldı. Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalını takiben Nisan ayında mecliste ifade verirken, Dorsey Eylül ayında meclis karşısında açılış konuşması olarak bir tweet serisini okumuştu.

Wozniak, Dorsey'nin neden Zuckerberg'den daha iyi bir iş çıkardığını söylemiyor. Ancak iki şirketin de platformlarında nefret söylemlerinin yer almasına engel olamaması küresel krizlere yol açmaya devam ediyor.

Wozniak etik bir teknoloji şirketi olarak Foursquare'i örnek gösteriyor. Sosyal ağdan, konum odaklı bir teknoloji şirketine dönüşen Foursquare hakkında Wozniak'ın yorumu şöyle:

"Kullanıcı verilerini vermeleri için şirkete milyonlarca dolar teklif edildi ve etik dışı olduğu için bunu geri çevirdiler. Yani çizgiyi iyi bir yere çekebilirsin.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.