Müşteri deneyimi yönetim platformu Medallia 70 milyon dolar yatırım aldı

Müşteri deneyimi yönetim platformu Medallia 70 milyon dolar yatırım aldı

Sequoia tarafından desteklenen Medallia, F serisi yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım ile birlikte yeni hisseler, hisse başına 15 dolar olarak fiyatlandırılırken, girişimin değerlemesi 2.4 milyar dolara ulaştı. Bu arada Medallia'nın aldığı yatırımı doğruladığını belirtelim. Neredeyse 20 yıllık geçmişe sahip olan şirketin değerlemesinin daha önce 1.7 milyar dolara ulaştığını da hatırlatalım.

Bu yatırımla birlikte Medallia 2019'da halka açık menkul kıymetler borsasına açılmayı planlıyor. E Serisindeki finansmanın yarısından daha az olan bu küçültülmüş yatırım turu, muhtemelen Medallia’ya yapılan özel yatırımların sonunucusu olacak.

San Mateo merkezli şirket, yeni atanan CEO Leslie Stretch liderliğinde, işletmelerin müşterilerine daha iyi hizmet vermelerini sağlayan bir platform olarak konumlanıyor. Şirketin ana ürünü Medallia Experience Cloud, çalışanlara çevrimiçi inceleme sitelerinden ve sosyal medyadan toplanan müşteriler hakkındaki verileri gerçek zamanlı olarak sunuyor. Hizmet, müşteri deneyimlerini iyileştirmek için kullanılan içgörüler ve araçlar sunmak için bu verileri kullanıyor.

Girişimin Sequoia Capital, Saints Capital, TriplePoint Venture Growth ve Grotmol Solutions olmak üzere 4 farklı girişim sermayesi tarafından desteklenmesi de dikkate değer. Bu noktada Medallia'nın 2010 yılında bu firmalardan küçük bir yatırım aldığını da hatırlatalım. Medallia, şimdiye kadar toplamda 268 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırıma şirketi 2015'te değerlemesini 1.25 milyar dolara taşıyan 150 milyon dolarlık yatırım da dahil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.