Ödeme teknolojileri geliştiren Cardtek, yoluna PayCore olarak devam edecek

Ödeme teknolojileri geliştiren Cardtek, yoluna PayCore olarak devam edecek

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında pek çok farklı sektörlerde yatırımları bulunan Sancak ailesinin sahip olduğu MT Grup aracılığı ile Cardtek’e ortak olduğunu sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Cardtek, isim değiştirerek PayCore adını aldığını duyurdu.

Bankacılık, telekom, ödeme servis sağlayıcıları, kamu, ulaşım ve perakende sektörlerine finansal ödeme teknolojileri alanında yenilikçi ödeme sistemleri çözümleri sunan Cardtek, yeniden yapılanma sürecinde büyük değişikliklere gidiyor. Paylaşılan bilgilere göre şirket, bundan böyle “PayCore” adı altında global bir finansal teknoloji şirketi olma hedefiyle faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Şirketin yenilenme süreci kapsamında, Ocak ayında “SoftPOS” çözümü için Samsung Electronics ve First Data Polonya ile iş birliği yaparak akıllı telefon ve tabletleri EMV uyumlu POS terminaline dönüştüreceğini duyurduğunu da hatırlatalım. Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan PayCore CEO’su Turgut Güney, dijital ödeme sistemlerinin popülerliğinin artması ve Cardtek markasındaki “card” bölümünün güncelliğini yitirmesi nedeniyle isim değişikliği kararı aldıklarını belirtti.

Bir ödeme sistemleri şirketi olarak “PayCore” isminin kendilerini daha doğru ifade edeceğini düşündüklerini belirten Güney, “Türkiye ve dünya için yenileniyoruz. Ödeme sistemlerinde dijital devrim yaşanırken biz de yepyeni bir yüzle teknoloji sahnesine çıkıyoruz.” dedi.

Yeni dönemde PayCore'un hedefi ise Türkiye’deki varlığını güçlendirmenin yanında yenilikçi ürünlerle yurt dışında daha fazla yol alabilmek. Son olarak PayCore'un gelecek dönemde en son teknoloji kart ödeme sistemleri yönetim yazılımlarının yanı sıra, dijital teknolojiler, bulut ve dış hizmet modelleri ile global bir teknoloji şirketi olmayı amaçladığının da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.