GraphCMS içerik yönetim sistemlerine yeni bir bakış açısı getiriyor

GraphCMS içerik yönetim sistemlerine yeni bir bakış açısı getiriyor

API odaklı bir içerik yönetim sistemi olan GraphCMS, yüzde yüz GraphQL mimarisiyle çalışıyor. Dijital ürünler için içerik alt yapısı oluşturmanızı sağlayan GraphCMS, içerik üreticiler için uygun bir ortamın hazırlanmasına yardımcı oluyor. Graphcms, dakikalar içinde mimariden, ilişkilere ve hatta güçlü izinlere kadar GraphQL API'niz hakkındaki tüm detayları tamınlamanızı mümkün kılıyor.

İçerik yönetimi kısmında ise GraphCMS üzerinden içerik üreticilere hali hazırda kullanmaya alışık oldukları araçlar sunabiliyorsunuz. Bu araçlara metin editleme araçları, assets workflow ve gelişmiş roller de dahil. Bunun yanı sıra bu araçlar için pull request oluşturmanıza gerek kalmadığını da ekleyelim.

GraphQL API'nizi kullanarak içeriklerinizi her hangi bir platformda paylaşmanız da mümkün. İster tek bir web sitesine ister bir çok farklı web sitesine, uygulamaya ya da hizmete sahip olun, GraphCMS ile bilgi akışını tek bir kaynaktan yönetmeniz oldukça kolay.

Frontend tarafında da size özgürlük tanıyan GraphCMS'de geliştirmelerinizi ruby, swift, python, PHP, java veya javascript'te yapmanız mümkün. Bunun yanı sıra geliştiricilerin GraphQL'den faydalanması bir çok süreci kolaylaştırıyor.Geliştiriciler çoğunlukla işletmelerin içerik ihtiyaçları için geleneksel REST API’nin devasa endpoint listesini kullanmak zorunda kalıyor. Ancak GraphQL'in tek bir endpointi olması ve istediğiniz tüm içerikleri servis edebilmesi, geliştiriciler için ciddi bir önem arz ediyor.

GraphCMS'in sunduğu araçlar işletmelere ve ajanslara göre de farklılık gösterebiliyor. Ajanslarla beraber ürünler inşa etmeyi tercih eden GraphCMS ekibi, işletmelere de anketler, ve iletişim formları gibi karmaşık UGC araçları, tüm projelerinizin API dokümantasyonunun otomatik olarak aktarılması gibi gelişmiş seçenekler sunuyor.

Aynı zamanda işletmelere 7/24 özel teknik destek sağlayan GraphCMS, ölçeklendirme ve güvenlik konularında da proaktif davranıyor. Geliştiricilere platforumunda dokümantasyon kaynakları da sunan girişim, bir problem yaşandığında ekiple Slack üzerinden iletişime geçebileceğiniz belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.