SPONSORLU

Girişimini büyütmek için ihtiyaç duyduğun her şey Lonca’da!

Girişimini büyütmek için  ihtiyaç duyduğun her şey Lonca’da!

Teknoloji odaklı yeni fikirlerin desteklenip geliştirilmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından hayata geçirilen Lonca Girişimcilik Merkezi’nde dördüncü dönemin başvuruları alınmaya başladı.

Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategorideki başvurular, 8 Mart 2019’a kadar www.loncagirisim.com adresinden kabul edilecek.

Lonca Girişimcilik Merkezi’ne kabul edilen girişimler, girişimcilerin yakından tanıdığı Workinton’un İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki 15 farklı lokasyonunda çalışma imkânı bularak fikirlerini ve iş modellerini startup ekosisteminde geliştiriyor.

Altı ay eğitim ve mentorluk desteği alacak olan 10 yeni startup, eğitim, mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, 40 bin TL’ye kadar hibe ve Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı bulacak.

40 bin TL hibe, Ar-Ge ve yurtdışı desteği

Lonca’nın üçüncü döneminde başlayan 40 bin TL tutarındaki hibe desteği, dördüncü dönemin startup’larına da verilecek.

Türkiye’de ilk defa bir banka tarafından startup’lara yatırım yapmak amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda Lonca girişimlerine öncelik hakkı tanınacak.

Hisse ve opsiyon talebi yok

Lonca kapsamında startup’lara verilen bu destekler karşılıksız olup girişimcilerden herhangi bir hisse ya da opsiyon talebinde bulunulmayacak.

Yurtdışı fuar ve etkinliklere katılım desteği verilerek Lonca girişimlerinin globalleşmesine ve küresel pazara açılmasına da yardımcı olunacak.

Girişimciler, ayrıca Kuveyt Türk ile işbirliği yaparak girişimlerini büyütme imkânına sahip olacak.

İki farklı kategoride başvuru

Teknoloji odaklı yeni fikirleri desteklemek, geliştirmek ve ticari faaliyete dönüştürülmesine katkı sağlayarak ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla 2017 yılında hayata geçirilen Lonca Girişimcilik Merkezi’nde, genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediliyor.

Genel kategoriye yazılım, bilgi güvenliği, robotik, big data (büyük veri), nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulama, makine öğrenmesi (machine learning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme veya görüntü işleme üzerine bir projeye sahip olan tüm girişimciler başvurabiliyor.

FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama (crowdfounding) gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeler değerlendiriliyor.

Her dönem yüzlerce başvurunun alındığı Lonca Girişimcilik Merkezi’ne bugüne kadar binin üzerinde girişimci başvurdu. Lonca’da her yıl 3 farklı dönemde toplamda 30 girişime destek olunuyor.

Başvuru ve detaylı bilgi için www.loncagirisim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.