Lifecell’in dijital servisleri 9 operatör ile 3 kıtada kullanılacak

Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz MWC 2019'da da önemli açıklamalarda bulunan Turkcell, Lifecell’in dijital servislerinin 9 operatör ile 3 kıtada kullanılacağını duyurdu.
Lifecell’in dijital servisleri 9 operatör ile 3 kıtada kullanılacak

Geçtiğimiz yıl MWC 2018'de Turkcell'in Lifecell Ventures şirketi ile birlikte dijital servislerini yurt dışındaki operatörlerin kullanıma sunmayı planladığını sizlere aktarmıştık. Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz MWC 2019'da da önemli açıklamalarda bulunan Turkcell, Lifecell’in dijital servislerinin 9 operatör ile 3 kıtada kullanılacağını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Lifecell, Türkiye’de Turkcell, KKTC’de Kuzey Kıbrıs Turkcell, Belarus’ta BeST, Ukrayna’da Lifecell, Almanya’da Lifecell Europe ve Moldova’da Moldcell’in ardından şimdi de Arnavutluk’ta ALB Telecom, Nepal’de CG Corp Global, Karayipler, Orta Amerika ve Asya Pasifik’te 31 ülkede faaliyet gösteren Digicel ile toplam 39 ülkede kullanılmaya başlanacak.

320 milyon kişinin yaşadığı bir pazara açılıyor

Kısa süre önce imzalanan anlaşmalarla birlikte BiP, fizy, TV+, Dijital Operatör, Okudo (Dergilik), Lifebox, Yaani, Upcall, GollerCepte, Akademi ve Kopilot gibi Turkcell servisleri toplamda 9 operatör tarafından müşterilerine sunulacak. Söz konusu iş birlikleri ile Turkcell'in uygulamalarının toplamda yaklaşık 320 milyon kişinin yaşadığı bir pazara açılmış olduğunu da ekleyelim.

Turkcell Genel Müdürü ve Lifecell İcra Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu

Barselona’da gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü ve Lifecell İcra Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, "Bundan tam bir sene önce, tam da burada ‘Dijital ihracat dönemini başlatıyoruz’ demiştik. Aradan geçen bir senede onlarca operatör ile yaptığımız görüşmelerde, 1440 stratejisine aslında dünyadaki tüm operatörlerin ihtiyacı olduğunu gördük. Bu noktada özellikle Digicel Group, ALB Telecom ve Moldcell çok vizyoner bir yaklaşım gösterdiler ve Lifecell’in dijital servislerini tercih ettiler. Nepal’den CG Corp Global ise Nepal’in ilk dijital operatörünü Lifecell ile birlikte kurmaya karar verdi. Bugün toplamda 3 farklı kıtada, 9 operatör faaliyet gösterdikleri ülkelerde, başarısı bugüne kadar 6 ülkede kanıtlanmış olan 1440 stratejisini hayata geçirmeye başladılar. Bu Turkcell’in değil Türkiye’nin başarı hikayesidir” dedi.

Önemli olanın müşterilerinin ihtiyaç duydukları servisleri operatörlerin sunabilmeleri olduğunun altını çizen Terzioğlu, dönüşümlerinin dört sene önce başladığını ve 1440 stratejisi ile dünyanın ilk dijital operatörü haline geldiklerini de sözlerine ekledi.

Bu başarının Turkcell'in değil Türkiye'nin başarısı olduğunun da altını çizen Terzioğlu, 60 farklı operatör ile görüşme halinde olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.