Facebook, Watch için yeni video reklam araçlarını tanıttı

Facebook, Watch için yeni video reklam araçlarını tanıttı

Facebook bugün yeni video stratejisini ve reklam modellerini açıkladı. Açıklamada Showcase isimli video reklam programını da tanıtan şirket, bu program sayesinde çevrimiçi video ve TV reklamı satın alanların, hedef kitlelerine erişmek için daha fazla fırsat elde edeceğini ifade etti.

Bu açıklamayla birlikte şirket In-Stream Reserve programı için Yemek ve Haberler gibi yeni içerik paketlerini de piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu noktada In-Stream Reserve programının sabit maliyetlere sahip reklamları, yayıncıların ve içerik üreticilerin oluşturduğu yüzlerce videoya yerleştirmesini sağladığını belirtelim. Böylece yeni oluşturulan Yemek ve Haberler içerik paketleri, hali hazırda hizmet veren Sporlar, Moda/Güzellik ve Eğlence kategorilerinin yanında yerini aldı.

Facebook son olarak duyurduğu Sponsorluklar modeli ise reklam verenlerin, özel olarak ABD'li izleyiciler için bir programa sponsor olmasını ve reklamlarının videoya benzer temalarda videonun içinde yer almasını sağlıyor.

Facebook'un içerik stratejisinin başkanı Matthew Henick bu yeni gelişmelerle ilgili şöyle konuştu:

“İnsanları, video izlerken arkadaşlarıyla ve aileleriyle bir araya getiren bir yer inşa etmek için 18 aydan uzun bir süre önce Facebook Watch'ı piyasaya sürdüğümüzde sadece ABD'de başladık ve Watch'ı kapalı bir platform olarak yaptık. Aldığımız ana geribildirim ise izleyicilerin daha geniş ve çeşitli bir içerik seti istedikleriydi.”

Bu bağlamda Showcase'in, hem In-Stream Reserve kategorilerini hem de Sponsorlukları kapsadığını belirtelim. Üstelik Showcase şu anda ABD izleyicilerini hedefleyen kampanyalara açık düzenlenmesine de açık durumda.

Facebook'un açıklamada ilettiğine göre ABD'de 100 milyondan fazla kişi, In-Stream Reserve için uygun olan içerikleri izliyor. Bu izleyicilerin yüzde 43'ünü ise 18-34 yaş aralığındaki kişiler oluşturuyor. Bu yaş aralığının TV izleyicileri arasında yüzde 28 olarak kendini gösterdiğini söylemekte de fayda var. Açıkçası bu belirtilen demografinin reklam verenler tarafından sıkça tercih edildiğini düşündüğümüzde, Facebook Watch ve Watch odağındaki yeni video reklam modellerinin değer kazandığını söylemek mümkün.

Üstelik Facebook'un paylaştığı verilere göre 400 milyon kullanıcı her ay Watch üzerinden en az 1 video izliyor. İzleyicilerin 75 milyon'u ise içeriğin en az 1 dakikasınını tüketiyor. Günlük görüntüleyenlerin ortalama olarak günde 20 dakika içerik tükettiğini de ekleyelim.

Aslında Facebook bu rakamların büyük bir kısmını yatırım yaptığı orijinal içeriklere borçlu. Bunlara Zac Efron ve Anna Kendrick'in baş rollerini paylaştığı “Human Discoveries”, MTV'nin yeniden çekilen “The Real World”, ABD, Meksika ve Tayland için yerelleştirilen “Returning the Favor,” yapımları da dahil. Aynı şekilde ABC News, CNN, Business Insider ve NowThis yayıncılarının ürettiği içeriklerin de rağbet gördüğünü ekleyelim.

Yeni reklam araçlarıyla birlikte Facebook, Watch için haber odağında yeni orijinal içeriklere de yatırım yapmaya devam edecek. Haber ortaklıkları için Facebook’un video lideri olan Shelley Venus, yaptığı açıklamda sürdürülebilir bir video işi için yeni haber yayıncılarıyla iş birliği yapmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Video içerik alanında lider konumunda olan YouTube, moderasyon problemleriyle reklam verenleri yavaş yavaş kaybederken, Watch istikrarlı büyümesiyle reklam verenleri kendine çekmeye kararlı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.