Turkcell, blockchain çözümlerini Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı

Mobil Dünya Kongresi’nde önemli açıklamalar yapan Turkcell, pek çok sektörde dönüştürücü etkisini göstermeye başlayan Blockchain teknolojisi ile geliştirdiği çalışmalarını görücüye çıkarttı.
Turkcell, blockchain çözümlerini Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı

Webrazzi olarak yerinden takip ettiğimiz Mobil Dünya Kongresi'nde yaşanan önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Mobil Dünya Kongresi’nde önemli açıklamalar yapan Turkcell, pek çok sektörde dönüştürücü etkisini göstermeye başlayan Blockchain teknolojisi ile geliştirdiği çalışmalarını görücüye çıkarttı.

Dijital servislerden 5G’ye, yapay zekadan nesnelerin internetine, geleceğin teknolojilerinde söz sahibi olmak için çalışmalarını aralıksız sürdüğünü duyuran Turkcell, blockchain teknolojisinin pek çok işlem için günümüzün internet çözümlerine göre çok daha güvenli bir platform sunduğunu da paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre Turkcell’in Blockchain teknolojisi ile yaptığı çalışmalardan ilki iki ülke operatörleri arasında karşılıklı ödenecek ücretleri belirliyor ve aracı firmaların ortadan kalkmasını sağlıyor. Kısacası bu teknoloji sayesinde, yurt dışı kullanımlarındaki ücretlendirmeler, blockchain ile aradaki üçüncü partiye ihtiyaç duyulmadan uçtan uca iletimle yapılıyor.

Böylelikle süreç daha hızlı ve güvenli ilerliyor. Süreçler sadeleştiği için mutabakat ve kontrol ihtiyaçları azalıyor, ayrıca sahtecilik tespitine olanak da tanınmış oluyor. Kullanıcıların mahremiyetinin korunması adına çalışmalar da yapan Turkcell, kimlik yönetimi çözümleri sayesinde süreci daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Serkan Öztürk

Bu sistem ile birlikte, temel kimlik verileri dışında, kullanıcıya ait kim olduğunu ifade eden diğer kişisel verilerin paylaşılması için bir ağ oluşturuluyor ve kullanıcı, verisini başka bir kurum ile paylaştığında verinin doğruluğu blockchainden kontrol edilebiliyor.

BiP ve Paycell kullanılacak

Blockchain üzerinde geliştirilen bağış çözümünde de kimlik yönetimi için oluşturulan altyapının kullanıldığını da ekleyelim. İhtiyaç sahiplerinin bilgileri blockchainde tutularak, bağış yapacak kişilerle ihtiyaç sahiplerinin buluşturulması hedefleniyor. Bu çözümde bağış platformu olarak BiP ve ödeme aracı olarak Paycell kullanılmasının planlandığını da ekleyelim.

Dijital operatör olmanın ancak teknolojinin merkezine müşteri deneyimini koymakla mümkün olduğunu belirten Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, müşterilerini dinlediklerinde her aşamada şeffaflık ve güven unsurlarının ön planda olduğunu gördüklerini ve blockchain teknolojisinin bu anlamda müşteri deneyimini mükemmelleştirmek adına olmazsa olmazlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.