Amazon Türkiye’de ilk üst düzey işe alım gerçekleşti

Amazon Türkiye’de ilk üst düzey işe alım gerçekleşti

Türkiye’deki operasyonunu 19 Eylül'de resmi olarak başlatan Amazon, satışa açıldığı günden bu yana ilk üst düzey işe alımını gerçekleştirdi. Amazon, ülke pazarlama operasyonlarının başına Google kökenli Özgür Ünlü’yü getirdi. Girişimci ve yatırımcı kimliği ile tanınan Ünlü’nün daha önce Akbank ve HSBC’de dijital iletişim ve pazarlama ekiplerini yönettiğini de hatırlatalım. Ünlü, Amazon’daki görevine Ocak ayı itibarı ile başladı.

Yurt dışında çeşitli online pazaryeri ve mobil servis girişimlerinin kurucusu olan Ünlü, aynı zamanda İstanbul’da ofis çalışanlarına sağlıklı atıştımalıklar sunan Gustofis’in de kurucu ortağı. Bunun yanı sıra Ünlü'nün mobil uygulama üzerinden on-demand kuru temizleme ile lostra hizmeti veren Temiz’in yatırımcıları arasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Tarsus Amerikan Koleji mezunu olan Özgür Ünlü, ODTÜ’den lisans ve Boğaziçi Üniversitesi’nden yüksek lisans derecelerine sahip.

Geçtiğimiz aylarda amazon.com.tr alan adı üzerinden Türkiye'de satışlarına resmi olarak başlatan Amazon, 13 Kasım'da da amazon.com.tr/fashion adresi üzerinden moda mağazasınını da aktif hale getirmişti. Üst düzey kadrodaki bu yeni isimle birlikte Amazon’un Türkiye’de gerçekleştireceği yenilikleri hep birlikte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.