Abonelik modelli e-ticaret girişimi Bir Kutu Kitap, 2018 verilerini açıkladı

Biryudumkitap‘ın kurucusu Alparslan Demir ve Enes Çakır tarafından hayata geçirilen, abonelik modelli e-ticaret girişimi Bir Kutu Kitap, 2018 yılına dair verileri paylaştı.
Abonelik modelli e-ticaret girişimi Bir Kutu Kitap, 2018 verilerini açıkladı

Biryudumkitap‘ın kurucusu Alparslan Demir ve Enes Çakır tarafından hayata geçirilen, abonelik modelli e-ticaret girişimi Bir Kutu Kitap, 2018 yılına dair verileri paylaştı. Bir Kutu Kitap, 2018'de 18 farklı kitap kutusu ile yılbaşı ve anneler günü özel kutularıyla birlikte 20 farklı kutuyu 20 binden fazla abonesine ulaştırdı.

Ayrıca her ay kitap bağışlarını sürdüren girişim, bu yılda pek çok sivil toplum kuruluşu ile de iş birliği yaptı. Bir Kutu Kitap'ın kurucu ekibin aynı olduğu Biryudumkitap sosyal girişimi ile Mart 2019'da ticari olarak ayrılacağını da belirtelim.

Bir Kutu Kitap, 2018'de 20 bin 426 kutuyla toplam 61 bin 527 kitap gönderimi gerçekleştirdi. Bu yıl Bir Yudum Kitap'a yeni abone olan kullanıcı sayısı ise 2 bin 790 olarak açıklandı. En fazla kullanıcının bulunduğu iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Konya oldu. 81 ilde kitap gönderimi gerçekleştiren girişimin en az kullanıcısı ise 1 kişi ile Tunceli, 2 kişi ile Kars ve 5 kişi ile Bitlis olarak belirtildi.

Kullanıcıların yüzde 67'si mobilden

Bir Yudum Kitap'ta hediye edilen abonelik sayısı 525 olurken, platformun toplam üye sayısı ise 11 bin 185'e ulaştı. Kullanıcıların yüzde 33'ünün masaüstü bilgisayarları kullandığı platformda, yüzde 67'lik kısım da mobil cihazları tercih ediyor. Mobil kullanıcılarının yüzde 55'ini Android, yüzde 44'ünü ise iOS kullanıcıları oluşturuyor. Sosyal fayda anlamında da aktif olarak faaliyet gösteren Bir Kutu Kitap, 6 köy okuluna kütüphane kurdu, Empati Derneği ile birçok kedi ve köpeği yuvalandırdı. Girişim, Tebessüm Derneği ile de çocuklara yardımcı oldu.

Abonelik modelinde kitap dikeyi dışında kadın, kozmetik, çocuk ve hobi dikeyinde de çalışmaları olduğunu bildiren ve mobil kullanıcıların yüzdesine dikkat çeken Bir Kutu Kitap'ın 2019'da 1 milyon TL ciro hedeflediğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.