Japon internet devi Recruit blockchain projeleri için 25 milyon dolarlık fon ayırdı

Japon internet devi Recruit blockchain projeleri için 25 milyon dolarlık fon ayırdı

Tokyo merkezli Recruit Holdings, blockchain projelerine yatırım yapmak üzere 25 milyon dolarlık bir fon ayırdığını duyurdu. Recruit'in 25 milyon dolarlık fonu Singapur merkezli olarak yönetilecek. Kasım 2018 itibariyle kurulan fon henüz yeni duyuruldu ve ilk yatırımını da eş zamanlı olarak açıkladı.

Recruit Holdings, blockchain projelerine ayırdığı 25 milyon dolarlık fonla ilk yatırımını, BEAM adlı şirkete yaptı. Kullanıcı gizliliğine önem veren yapısıyla blockchain projeleri geliştiren şirket, kriptopara birimlerinde yapılan işlemlerin gizliliğini öne çıkartıyor. Ağustos 2018'de kurulmasına rağmen oldukça erken bir yatırım alan İsrail merkezli BEAM'e fondan ne kadar ayrıldığı ile ne kadarlık bir yatırım yapılmadığı ise resmi olarak açıklanmadı.

Recruit Holdings'in açıkladığı bu ilk yatırımın yanı sıra daha pek çok erken aşama blockchain projesine yatırım yapacağını kestirmemiz mümkün. Henüz çok erken aşama ve muhtemelen bir tohum yatırım olarak değerlendirilebilecek bir ilk yatırım duyurusuyla renk veren Recruit Holdings'in daha çok taze blockchain projelerine odaklanacağını tahmin ediyoruz.

Recruit'in sahibi olduğu en büyük markalardan birisi Glassdoor olduğunu da belirtelim. Japonya'da LinkedIn'in rakibi olarak göze çarpan, çalışanların şirketleri ve oradaki çalışma koşullarını değerlendirdiği Glassdoor girişimi de Recruit Holdings bünyesinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.