TikTok haber kaynağında native video reklamları test etmeye başladı

TikTok haber kaynağında native video reklamları test etmeye başladı

Geçtiğimiz haftalarda sizlere TikTok'un reklam modellerinin belli olduğunu aktarmıştık. Reklam verenlere 4 farklı reklam modeli sunmaya hazırlanan TikTok,  haber kaynağında doğal (native) video reklamlarını test etmeye başladı.

TikTok'un ABD'li kullanıcılara gösterdiği bu yeni reklam modeli Specialized isimli bir bisiklet firmasına ait.  Sponsorlu ibaresine sahip olan reklam, Haber Kaynağı'nda gösteriliyor ve "Daha Fazla Bilgi Al" düğmesine sahip.

Büyük ihtimalle bu düğme kullanıcıları reklam verenin web sitesine ya da satış sayfasına yönlendirmek için tasarlandı. Ancak Specialized markası "Daha Fazla Bilgi Al" düğmesini şimdilik sadece TikTok profiline yönlendirmek için kullanıyor.

Bunun yanı sıra yönlendirilen profil sayfasında da yeni özellikler dikkat çekiyor. Bu kapsamda profilin altında yer alan doğrulama işaretinin yenilenmiş olması ve kullanıcı adının altında “Specialized Bikes Page” ibaresinin yer alması öne çıkıyor.

Bu noktada şimdiye kadar TikTok'ta yer alan profillerin sadece kullanıcı adı kullanabildiğini belirtmekte fayda var. Bazı durumlarda TikTok'ta “popular creator” veya “Official Account” gibi ibarelere de rastlanıyordu. Üstelik bu ibarelere yer veren hesaplar hesaplar mavi bir tik yerine turuncu bir tik işaretiyle onaylanmış görünümüne kavuşuyordu.

Profildeki dikkat çeken bir başka değişiklik ise profilin alt kısmında yer alan pop-up banner. Banner'da “Websitesine git” ya da “Daha Fazla Bilgi Al” seçenekleri kullanıcılara gösteriliyor. Test aşamasında olan bu yeni özelliklerin henüz tam olarak çalışmadığını da ekleyelim. Banner, profil sayfasında her zaman görülmezken, “Daha Fazla Bilgi Al” düğmesi de her daim çalışmıyor.

Video reklam test sürecinde çalışmayan özellikler bunlarla da sınırlı değil. Video reklamda kullanılan ve sevgililer günü öğelerinden faydalanan içerik bir arkaplan müziğine sahip. Arka plan müziği için Promoted Music etiketini kullanan reklam, etikete tıklandığında kullanıcıları soundbite'a yönlendirmek yerine bir hata mesajı yayınlıyor.

Bana sorarsanız TikTok test sürecinde ciddi hatalarla karşılaşsa da reklam modellerini yayına alma konusunda kendinden emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. 500 milyon aylık aktif kullanıcı barajını aşan uygulama, reklam verenler için önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Öte yandan analistler piyasaya sürüldüğü 2016’dan bu yana uygulamanın toplam 800 milyon indirmeyi geçtiğini tahmin ediyor.

Görünen o ki; TikTok hem reklam modelleriyle hem de kullanıcı kitlesiyle, uygulama ailesiyle birlikte devasa bir kitleye hitap eden Facebook'un sosyal ağ reklamcılığı tekeline karşı konumlanmaya kendini hazır hissediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.