İşe alım ve başvuru takibi platformu Jobvite, 200 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Jobvite, 200 milyon doların üzerinde bir yatırım aldı ve aldığı bu yatırımı işe alım sürecinin farklı yönlerine odaklanan üç küçük şirket elde etmek için kullanacak.
İşe alım ve başvuru takibi platformu Jobvite, 200 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Sosyal ağlardan yararlanmada iş fırsatlarını sağlamak için harekete geçen ilk şirketlerden biri olan Jobvite, işe alım ve başvuru takibi için daha büyük bir platform oluşturma amacıyla büyük bir yatırım aldığını duyurdu.

Jobvite, 200 milyon doların üzerinde bir yatırım aldı ve aldığı bu yatırımı işe alım sürecinin farklı yönlerine odaklanan üç küçük şirketleri bünyesine katmak için kullanacak. Bu şirketlerden ilki, işe alım pazarlamasında uzmanlaşan Talemetry, diğeri çalışan tavsiyeleri ve şirket içi hamleler için RolePoint olurken sonuncu şirket de tarama işlemine başlamak için metin tabanlı bir konuşma botu olan Canvas olarak açıklandı.

Jobvite'ın müşteri profilini göz önüne aldığımızda yeni şirketlerin de 2 binden fazla müşterisi olacağını söylemek mümkün. Bu isimler arasında Schneider Electric, Lenovo, Santander, PayPal, Genuine Parts ve Panasonic yer alacak. Bu da ciddi bir profili işaret ediyor. Jobvite'ın CEO'su Dan Finnigan, şirketin büyümesini ve şirkete olan ilgiyi kuruluşların insan kaynaklarını nasıl idare ettiği konusundaki evrimin teknolojiyle desteklenmesi olarak açıklıyor.

Birkaç yıl önce, maliyetleri düşürmeyi hedefleyen birçok şirket, personel ve işe alım operasyonlarını birleştirdi. Bu da şirketlerin en az uygulanabilir bir çözüm olarak başvuru yapanların takip edilmesine olanak sağlayan yazılımın ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak daha yakın zamanda, yetenek savaşının arttığını söylemek mümkün. Bu savaşın ortaya çıkmasında sadece işsizliğin düşük olması değil, aynı zamanda spesifik, sıklıkla ortaya çıkan beceriler için uygun kişilerin bile tam olarak yeterli olmamasının da büyük bir payı vardı. Buna karşılık, işletmeler “işe alımın her şirketin belkemiği olduğunu ve başvuru sahibinin izlemesinin yeterli olmadığını” fark etmeye başladı. Tüm bunlar teknolojiyle de birleşince Jobvite, üç farklı şirket kurma kararı aldı.

Jobvite'ın 200 milyon dolardan fazla yatırım aldığı turu yöneten K1 Investment Management da böyle bir yeniliğe yatırım yaptıkları için mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.