Araç kiralama girişimi Virtuo 20 milyon dolar yatırım aldı

Araç kiralama girişimi Virtuo 20 milyon dolar yatırım aldı

Araç kiralama girişimi Virtuo B yatırım turu serisinde 20 milyon dolar yatırım aldı. Paris merkezli girişim bu yatırım turunda Iris Capital, Balderton Capital ve Raise Ventures tarafından desteklendi. Virtuo, aldığı yatırımı, operasyon ağını İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine genişletmek için kullanacak.

Fransa'da 19, Belçika'da ise 2 lokasyonda hizmet veren girişim, geçtiğimiz yaz aylarında Londra'da da hizmet vermeye başlamıştı. Virtuo bu yılın son aylarında yaptığı açıklamayla başta Manchester, Bristol ve Edinburgh şehirleri olmak üzere Birleşik Krallık'ta yaygınlaşmayı planladığını ifade etmişti. Girişimin 2019 yılında İspanya ve Almanya'da da şubeler açmayı planladığını belirtelim.

Virtuo bu yatırım ile birlikte planlarını hayata geçirerek Avrupa'daki konumu güçlendirebilir. Şirket böylece hem Avrupa çapında tekelleşen 5 büyük araç kiralama şirketiyle rekabet etmeye başlayacak hem de sürücüler için yeni bir alternatif olarak öne çıkacak.

Araç kiralama sürecini mobile taşıyan Virtuo, uygulama üzerinden araçlara rezervasyon yapmanızı sağlayarak dakikalar içinde istediğiniz aracı kiralamanızı sağlıyor. Sonrasında bir Virtuo istasyonuna giderek yine uygulama üzerinden araçların kilidini de açabiliyorsunuz. Bu mobile taşınan araç kiralama süreci, hem araç bekleme süresini hem de kiralama için gereken evrak işlerini ortadan kaldırıyor.

Şirketin uzun vadede aracı olmayan kişiler için araç satın almanın bir alternatifi olarak konumlanmak istediğini belirtelim. Hatta şirketin kurucu ortağı Karim Kaddoura bu konuda şunları söylüyor:

“En başından beri, sadece pazarın kapsamı açısından değil aynı zamanda tüketici kiralama alışkanlıkları açısından da derinden kök salmış olan geleneksel 5 kilit oyuncunun egemen olduğu bir sektörde yeni meydan okuyucular olduk. Yüzde 100 mobil yaklaşımın araç kiralamanın baştan sona nasıl sağlanabileceğini yeniden inşa etmenin ve yeniden düşünmenin tek yolu olduğuna dair temel inancı kullanarak bu sektöre ilk giren bizdik… Operasyonel bir bakış açısıyla, fiziksel bir işletmeye bağlı olmadan, daha önce endüstride görülmemiş bir hızla istasyonlar, pazarlar ve hizmetler sunabiliyoruz ”

Bu arada Virtuo'nun uygulamasının 500 bin indirmeye sahip olduğunu ve 25-35 yaş aralığındaki sürücüler arasında popüler olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra her kiralamanın ortalama gün sayısının 4 olduğunu ve kiralama başına ortalama 325 mil yapıldığını da ekleyelim. Sadece Mercedes kiralaması yapan Virtuo'da müşterilerin yüzde 80'i A Class'ı tercih ederken, yüzde 20'si SUV kullanıyor.

Balderton Capital'in yönetici ortağı Bernard Liautaud ise yaptıkları yatırımın önemini aktarmak için hem değişen trafik ve çevre koşullarını hem de genç nesilde paylaşım ekonomisinin yükselişini vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.