Yemeksepeti'nden Dünya Pizza gününe özel Türkiye Pizza Raporu

Yemeksepeti'nden Dünya Pizza gününe özel Türkiye Pizza Raporu

Yemeksepeti her yıl 9 Şubat’ta kutlanan Dünya Pizza Günü’ne özel Türkiye’nin pizza tüketimi verileri paylaştı. Yemeksepeti verilerine göre, pizzasını bol malzemeli seven Türkiye'deki kullanıcılar, genelde kalabalık gruplar halinde pizza yemeyi tercih ediyor. Bu nedenle siparişlerin çoğunun promosyonlu menülerden oluştuğunu da ekleyelim.

Yemek Sepeti verilerine göre, bol malzemeliden sonra Türkiye'nin en çok tercih ettiği pizzalar ise sırasıyla; sucuklu, dört peynirli, margarita, kavurmalı ve pepperoni olarak öne çıkıyor.

Yemeksepeti, kullanıcıların en çok pizza siparişini, yeni yıla girerken ve onu takip eden haftada verdiğini belirtiyor. Aynı şekilde Kış aylarında da pizza siparişleri yaza göre yüzde 20 artış gösteriyor. En çok sipariş verilen aylar Kasım ve Aralık olarak öne çıkarken, diğer günlere oranla pizzanın en fazla sipariş edildiği gün Pazar. Pizzanın en çok sipariş edildiği saat ise 19.00.

Açıklanan verilere göre Türkiye pizzayı öyle çok seviyor ki geçtiğimiz yıl her 2 kişiden biri Yemeksepeti'nden pizza siparişi verdi. Şimdiye kadar tek seferde en fazla verilen pizza siparişi ise 62 oldu.

Kullanıcı verilerinin yanı sıra restoranlara baktığımızda Türkiye’deki her 5 restorandan 1’inin menüsünde pizzaya yer verildiğini görüyoruz. Pizza severlerin en çok tercih ettiği tatlı ise sufle. Yemek Sepeti'nden verilen pizza siparişlerinin yanında tatlı olarak tercih edilen sufle, pizzanın yanında en çok tüketilen tatlı ünvanını kazanıyor.

Tüm siparişler içinde pizzanın payının en yüksek olduğu iller ise sırasıyla Sivas, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Karaman olarak öne çıkıyor. Her gün 68 ilden pizza siparişi alan Yemeksepeti, bu raporuyla Türkiye’nin pizza aşkını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.