Quick Sigorta'nın sahibi Maher Holding, kredi risk yönetim platformu Kredico'yu devraldı

Quick Sigorta'nın sahibi Maher Holding, kredi risk yönetim platformu Kredico'yu devraldı

Kredi risk yönetim platformu Kredico’nun çoğunluk hisseleri, Maher Holding tarafından devralındı. Halihazırda sigorta, enerji, inşaat ve eğitim alanlarında yatırımları bulunan Maher Holding'in Fintech alanındaki yatırımlar dikkat çekiyor.

Holding'in 3 yıl önce kurduğu Quick Sigorta'nın kısa süre içinde başarıyı yakalamasının ardından, Turkland Sigorta’yı bünyesine kattığını hatırlatmakta da fayda var. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Maher Holding’in CEO'su Levent Uluçeçen, daha önce yaptığı bir açıklamda Holding'in özellikle teknoloji ve finans alanında yatırımlar yapacağını duyurmuştu.

Bu kapsamda Kredico ile yapılan anlaşma çerçevesinde şirketin çoğunluk hisselerini devraldıklarını açıklayan Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen şunları söyledi:

“Kredico markası bundan sonra faaliyetlerine Maher Holding bünyesinde devam edecek. Bu yatırım bizim teknoloji ve finans alanında planladığımız büyüme çalışmalarının bir parçasıdır. Kredico ile sigorta ve finans sektörüne yönelik bir çok yeniliği hayata geçireceğiz”

Altyapı yatırımlarını tamamladıklarını belirten Kredico Kurucu Ortağı Ender Varlık ise kredi risk karar motoru ve platformunu  yayına aldıklarını açıkladı:

“Kredico, finansal ve coğrafi bazlı segmantasyon verilerini kullanarak oluşturulmuş algoritma ile bireylerin ve işletmelerin kredi risk puanını hesaplamaktadır. Tübitak Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında finansal geçmişi olmayan bireylerin kredi risk puanlarının hesaplanmasında kullanılmak üzere veri zenginleştirme çalışmalarına devam etmektedir”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.