Albaraka Türk'ten yeni nesil dijital ödeme uygulaması: Alneo

Bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile yeni projesini duyuran Albaraka Türk, yeni nesil dijital ödeme uygulaması olan Alneo'nun detaylarını paylaştı.
Albaraka Türk'ten yeni nesil dijital ödeme uygulaması: Alneo

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti olan Insha projesi ile karşımıza çıkan Albaraka Türk, 2014 yılında başlattığı inovasyon yolculuğuna devam ediyor. Bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile yeni projesini duyuran Albaraka Türk, yeni nesil dijital ödeme uygulaması olan Alneo'nun detaylarını paylaştı.

KOBİ’ler için “POS”, KOBİ’lerin müşterileri için ise “Cüzdan” uygulamasından oluşan  yapay zeka destekli kolay ve hızlı ödeme platformu olarak karşımıza çıkan Alneo, üye iş yerlerinin POS cihazı kullanmaksızın tüm kredi kartlarından zaman / mekan bağımsız doğrudan ödeme almalarına olanak tanıyor.

Kullanıcıların QR kod ve SMS gibi kanallardan doğrudan ödeme almalarını da sağlayan Alneo, müşterilerin ise “Alneo Cüzdan” ile istediği kredi kartını kullanarak alışverişlerini rahatlıkla yapabilmelerine imkan tanıyor. Düzenlenen basın toplantısında inovasyon yolculuklarında 10’dan fazla Fintech kurmayı planladıklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, dijital yatırımları büyümenin en stratejik noktalarından biri olarak gördüklerini de ifade etti.

Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak dijital platformlarını çeşitlendirmeye devam ettiklerinin de altını çizen Utku, bugün hayata geçirdikleri Alneo ile birlikte KOBİ’lerin dijitalleşme sürecine önemli bir katkı sağlayacaklarına inandıklarını da dile getirdi.

1,5 milyon civarında insanın hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Utku, Alneo ile üye iş yerlerinin artık herhangi bir fiziksel POS cihazına ihtiyaç duymadan akıllı telefonları ile zaman ve mekandan bağımsız olarak, tüm bankaların kredi kartlarından ödeme alabileceklerini de belirtti.

Hedef 150 bin üye iş yeri

İşletmelerin kurulum, cihaz maliyeti ve teknik servis gibi birçok sorundan da kurtarması beklenen Alneo'nun komisyon oranının Albaraka Türk müşterilerine özel olarak 1 Haziran 2019 tarihine kadar yüzde 1,99 olduğunu da belirtelim. Bu projede BDDK lisanslı elektronik para şirketi Türk Elektronik Para ile teknik konularda iş birliğine gittiklerini de dile getiren Melikşah Utku, banka olarak 2020 yılı sonuna kadar 150 bin üye işyeri ve 150 bin cüzdan hedefi doğrultusunda Alneo platformunu geliştirmeye devam edeceklerini de belirtti.

Webrazzi'de 3 yıl boyunca Büyümeden Sorumlu Kıdemli Direktör görevini üstlenen Özgür Bayraktar'ın Alneo projesine liderlik edeceğini de ayrıca belirtelim. Son olarak kapalı beta sürecinde kısıtlı müşteriler ile test edilmeye başlanan Alneo uygulamasının Mart ayında tüm müşterilere açılmasının planlandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.