WhatsApp yeni güncellemesi ile iPhone'da güvenlik seviyesini artırıyor: Biyometrik kimlik doğrulama

WhatsApp yeni güncellemesi ile iPhone'da güvenlik seviyesini artırıyor: Biyometrik kimlik doğrulama

Teknoloji dünyasının en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni bir güncelleme haberi ile karşımızda. Uygulamanın iOS versiyonu için bir güncelleme yayınlayan WhatsApp, biyometrik kimlik doğrulama desteği vermeye başladığını duyurdu.

Söz konusu biyometrik kimlik doğrulama desteği ile birlikte iPhone modellerindeki WhatsApp uygulamasını Face ID veya Touch ID ile kilitlemek mümkün olacak. Yani telefonunuzu bir başkasına kilidi açık verdiğinizde WhatsApp'ınıza giriş yapamayacak. Giriş yapması için Face ID veya Touch ID'yi kullanması gerekecek. Tabii ki bu kilitleme özelliğinin WhatsApp içindeki konuşmalar için geçerli olmadığını sadece uygulamayı kilitlemek için kullanılabileceğini de ekleyelim.

Biyometrik kimlik doğrulama desteğini kullanabilmek için uygulamanın son sürümüne sahip olmanız gerektiğini de ekleyelim. WhatsApp'ı App Store aracılığı ile 2.19.20 sürümüne güncelledikten sonra ise yapmanız gereken ilk adım WhatsApp uygulamasındaki ayarlar kısmına girmeniz. Ayarların ardından hesap, sonrasında ise gizlilik kısmına girerek ekran kilidi seçeneğine tıklayın.

Ekran kilidi ayarlarında ise karşımıza Face ID veya Touch ID İste seçenekleri çıkıyor. Bu ayarları aktif hale getirerek WhatsApp için biyometrik kimlik doğrulama desteğini kullanabilirsiniz. Face ID veya Touch ID'nin uygulama kapatıldıktan sonra ne kadar süre içinde devreye gireceğini seçebildiğinizi de ekleyelim.

Face ID veya Touch ID kilitleme özelliği uygulamayı kapattınız an, 1 dakika içinde, 15 dakika içinde veya 1 saat içinde devreye girebiliyor. Paylaşılan bilgilere göre biyometrik kimlik doğrulama seçeneği aktif hale getirildikten sonra da WhatsApp bildirimleri kilit ekranına düşmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.