Wall Street analistlerine göre Facebook 2,7 milyar kullanıcısı ile gelecek vadediyor

Wall Street analistlerine göre Facebook 2,7 milyar kullanıcısı ile gelecek vadediyor

Facebook'un dün açıklanan dördüncü çeyrek raporlarının, Wall Street tahminlerini yıkıp geçtiğini sizlere aktarmıştık. Gerek Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger'dan oluşan uygulama ailesinin öne çıkan kullanım oranları gerekse Facebook'u terketmeyerek tam tersi yüzde 2,2 artış gösteren 2.32 milyarlık kullanıcı tabanı, şirketin değerini yükseltiyor.

Özellikle uygulama ailesinin 2 milyar günlük aktif kullanıcıya ve 2.7 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaşması Wall Street analistleri için çok değerli. Analistler, kullanıcılar platformu terk etmediği sürece reklam verenlerin platforma ödeme yapmaya devam edeceğini düşünüyor.

Wall Street'in önde gelen firmalarının Facebook değerlendirmelerini sizlere aktarıyoruz.

JP Morgan

Fiyat Hedefi: 210 dolar (195 dolardan)

JP Morgan'dan analist Doug Anmuth Facebook hakkında şöyle konuştu:

Facebook, ölçek, büyüme ve kârlılığın bir araya gelmesiyle nadir görülen bir havada, çünkü şirketin devasa kitlesel erişimi ve etkileşimi ağın etkilerini artırmaya devam ediyor ve hedefleme yetenekleri, reklam verenlere önemli bir değer sağlıyor.

Reklam hedeflemesi ve ölçümünde sürekli bir geliştirmeye devam edilmesinin yan sıra reklam verenler için daha da değerli olacağına inandığımız yüksek kalitede reklam formatlarına geçiş yapılması da dahil olmak üzere, Facebook'un reklam platformunun geliştirilmesinin henüz ilk aşamalarında olduğuna inanıyoruz.

Morgan Stanley

Fiyat Hedefi: 190 dolar (175 dolardan)

Morgan Stanley'den Brian Novak ise şunları söylüyor:

Instagram'dan gelen gelirlerin 2019'da reklam gelirlerine yaklaşık 16 milyar dolar ekleyeceğini görüyoruz. Ayrıca Facebook'un yenilik yapmaya devam etme ve gelirlerini geliştirme (Canvas Reklamları, Dinamik Reklamlar, video) yeteneğine sahip olduğu konusuna olumlu yaklaşıyoruz. Bunları yüksek ve büyüyen etkileşimle birleştiğimizde gelirlerin yükseleceğini görüyoruz.

RBC Capital Markets

Fiyat Hedefi: 200 dolar (190 dolardan)

Analist Mark Mahaney görüşleri şu yönde:

Marj konusunda aşamalı olarak artış gösteren bir şekilde olumluyuz. En kötü Facebook korkuları gerçekleşmemiş gibi göründüğü için sürekli bir yeniden değerlendirme döneminde olabileceğimizi hissediyoruz. Mevcut gelir artışı yavaşlamasının mütevazı olduğunu düşünüyoruz (3. çeyrekteki yıldan yıla büyüme yüzde 35'ten 4. çeyrekte yüzde 33'e çok mütevazı). Ve ABD’deki aktif günlük kullanıcı sayısının 3 çeyrekten beri ilk kez artmış olmasının olumlu bir gösterge  olduğuna inanıyorum.

Jefferies

Fiyat Hedefi: 200 dolar (180 dolardan)

Analist Brent Thill konu hakkındaki görüşlerini şöyle ifade ediyor:

Facebook dördüncü çeyrekte beklenenden çok daha fazlasını getirdi ve yüzde 9’luk yıldan yıla kullanıcı büyümesiyle ve yüzde 19’luk birim başına ortalama gelir büyümesiyle 2019’da katı bir uyuşmazlık ile yüzleşti. Sistemimiz 2021'de hisse başına kazancın 10 dolara yükseleceğini ummaya devam ediyor. Tüm coğrafyalardaki günlük aktif kullanıcı ve birim başına ortalama gelir büyümesi karşısında etkilendik. 2020'ye baktığımızda, şirketin odak noktasının ana ürünleri ileri taşımaya yönelirken,  gider büyümesinin gelir büyümesini yansıtacağını söyleyebiliriz.

SunTrust Robinson Humphrey

Bu konuda analist Youssef Squali'nin görüşleri ise şöyle:

Fiyat Hedefi: 210 dolar (200 dolardan)

Yasal/ genel endişeler varlığını sürdürürken ve yönetim, şirketi daha ileri seviyede bir gelir düşüşüne yönlendirirken, 2019 finansal yılında yaşanan marj küçüldü. Şunları düşündüğümüzde Facebook bize ilgi çekici geliyor: 1) Street tarafından  başarılabileceği ön görülen ilgi çekici değerlemesi, 2) veri gizliliği hakkında yapılan olumsuz yayınlar ve yasal düzenlemelerin reklam verenlerin geri çekilmesine yol açmaması  3) IG Hikayelere dayana etkileşim devam ederken 2019/2020'de gelir iyileştimeleri ve fiyatlandırma geliştimelerinin gerçekleşmesi 4) ve WA/Messenger seçeneklerinin sunulması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.