Talebe dayalı eşya depolama girişimi Clutter, SoftBank'ten yatırım aldı

Kaliforniya merkezli eşya depolama, paketleme ve taşıma girişimi Clutter, isimsiz kaynaklardan alınan bilgilere göre 200 ila 250 milyon dolar arasında yatırım aldı.
Talebe dayalı eşya depolama girişimi Clutter, SoftBank'ten yatırım aldı

Kaliforniya merkezli eşya depolama, paketleme ve taşıma girişimi Clutter, 200 ila 250 milyon dolar arasında yatırım aldı. Clutter'ın yeni finansmanı, Uber, Slack ve WeWork'te de yatırımları bulunan Japonya merkezli SoftBank tarafından yürütülecek.

Clutter, 2017'de Atomico, GV, Sequoia ve Fifth Wall gibi yatırımcılardan 64 milyon dolar para toplamıştı. Pitchbook da girişimin bu yatırımdan sonra 240 milyon dolar gibi bir değerlemeye ulaştığı bilgisini açıklamıştı. Bu bilgilerden yola çıkarak yeni yatırımın Clutter'a 400 milyon ila 500 milyon dolar arasında bir değer kazandırabileceğini söyleyebiliriz. Clutter şu anda Körfez Bölgesi, Güney Kaliforniya, Seattle, New York ve Chicago'da faaliyet gösteriyor. Yeni yatırımın Clutter'ın daha fazla bölgeye yayılmasına yardımcı olmak için kullanılması da muhtemel görünüyor.

Clutter nasıl çalışıyor?

Clutter, kullanıcıların eşyalarını almak, fotoğraflamak, paketlemek ve bunları güvenli bir tesise teslim etmek için profesyonel taşıyıcılarla çalışıyor. Kullanıcılar eşyalarını geri istediğinde, online görsel envanterinden istenen öğeleri seçiyorlar ve Clutter 48 saat içinde talep edilen eşyayı geri getiriyor. Clutter'ın hedef kitlesi daha az depolama seçeneği olan daha küçük alanlarda yaşayan tüketiciler olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bu kişiler, yalnızca bir şeyler satın almakla kalmıyor, aynı zamanda aldıklarını başka bir yerde saklamak için ödeme yapmayı tercih ediyor. Gıda, ulaşım, çalışma alanı vb. için diğer uygulama tabanlı isteğe bağlı hizmetlerin halihazırda kullanılıyor olması onları tanıdık ve maddi varlıklarını yönetmek için aynı hizmetleri sunan kuruluşlarla çalışmaya hazır hale getiriyor. Bu da Clutter'In müşteri kitlesini oluşturuyor.

Ulaşım, konaklama ve yiyecek dağıtımı gibi diğer isteğe bağlı e-ticaret hizmetlerinde olduğu gibi, ölçek ekonomisi ve pazar nüfuzu için bir yarış mevcut. Depolama tarafında ise bu yarış alanların en iyi şekilde doldurulabildiği yerlerle çalışmayı veya bina tesislerini çalıştırmayı, aynı zamanda insanların eşyalarını güvenli bir şekilde toplama, saklama ve geri alma işlemlerini yönetmek için en verimli teknoloji platformunu inşa etmeyi içeriyor. Clutter, aldığı yeni yatırımla bunu daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.