GSM operatörlerinin abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

GSM operatörlerinin abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında soyağacı sorgulama özelliği ile dikkatleri çeken e-Devlet, önemli özellikler kazanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığı ile birlikte tüm bakanlarlıkların ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen Bürokrasinin Azaltılması ve e-Devlet Toplantısı'nda önemli kararlar alındı.

Elektrik ve doğalgaz abonelikleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek

Açıklanan kararlara göre Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörleri için yapılacak olan abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Konuyla ilgili bir açıklama da paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapısal bir dönüşüm gerçekleştirildiğini ve stratejik kararların hızla alınıp uygulandığını belirtti.

Yeni sistemle beraber başlayan stratejik dönüşümün sahada vatandaşa yansıdığı alanlardan birinin de e-Devlet olduğunun altını çizen Oktay, uzun süredir üzerinde çalıştıkları bürokrasinin azaltılması ve kamuda işlerin şeffaf hale getirilmesini sağlayacak e-Devlet sistemini iyi bir noktaya taşıdıklarını da dile getirdi.

Kamunun vatandaşlara, özel sektöre ve kendisine verdiği hizmetlerin çok büyük bir bölümünü e-Devlet'e entegre ettiklerini de belirten Oktay, 2019 yılının sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlayacaklarını da iletti.

Vatandaşların en çok vaktini alan işlemlerden birisinin abonelik işlemleri olduğunu belirten Oktay, bu konuya özellikle önem verdiklerini ve uzun süredir bu alanda önemli bir çalışmalar yürüttüklerini de belirtti. Elektrik, doğalgaz ve GSM operatörleri için yapılacak olan abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini belirten Oktay, aynı zaman da aboneliklerin sona erdirilmesinin de sistem üzerinden yapılabileceğini de aktardı.

Son olarak kamudaki sistemlerin birbirleriyle tam olarak entegrasyonunu tamamlayacaklarını da ileten Oktay, yapay zeka dahil ileri teknolojileri etkili bir şekilde uygulayacaklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.