Çinli teknoloji şirketi Tencent otomotiv sektörüne adım atıyor

Tencent, bu hamle için GAC Group, Guangzhou Public Transport Group ve başka yatırımcılar ile iş birliğine gittiğini duyurdu.
Çinli teknoloji şirketi Tencent otomotiv sektörüne adım atıyor

Hem Çin'in hem de dünyanın en büyük firmalarından biri olan Tencent, otomotiv sektörüne adım atıyor. Tencent, bu hamle için GAC GroupGuangzhou Public Transport Group ve başka yatırımcılar ile iş birliğine gittiğini duyurdu. Söz konusu iş birliği çerçevesinde şirketler toplamda 150 milyon dolarlık ortak bir yatırım yapacaklar.

Güney Çin'de yer alan Guangzhou belediye hükümetinin bir kolu olarak hizmet veren GAC Group'un temelde bir otomobil üreticisi olduğunu da ekleyelim. 150 milyon dolarlık yatırım ile kurulacak olan yeni şirketin yüzde 35'i GAC Group'un, yüzde 25'i Tencent'in ve son olarak yüzde 10'u ise Guangzhou Public Transport Group'un olacak.

Söz konusu ortak yatırımın Tencent ve GAC Group'un ilk iş birliği olmadığını da ekleyelim. Tencent ve GAC Group, 2017 yılında bağlantılı otomobiller ve akıllı sürüş deneyimi oluşturabilmek için beraber çalışmışlardı. 150 milyon dolarlık ortak yatırımın en önemli kısmı ise Tencent gibi oyun ve internet alanında büyüyen bir şirketin otomotiv alanına adım atması.

Çin merkezli şirketlerin belediyelere bağlı otomobil üreticileri ile iş birliklerini gittiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Uber tarafından satın alınan Didi Chuxing de geçtiğimiz hafta Çin hükümetine bağlı olan BAIC ile ortak bir yatırım yapacağını açıklamıştı. Son olarak Tencent'in bugün başka bir yatırım haberi ile karşımıza çıktığını da ekleyelim. Singapur merkezli Go-Jek girişimi Google, JD.com Inc. ve Tencent'ten 1 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.