Google'ın Screenwise Meter uygulaması iOS platformundan kaldırıldı

Screenwise Meter adındaki bir uygulama ile tıpkı "Facebook Research" gibi akıllı telefonların kullanım verileri ile ilgili bilgiler toplayan Google, Apple'ın dağıtım politikalarını ihlal etti.
Google'ın Screenwise Meter uygulaması iOS platformundan kaldırıldı

Facebook'un insanlara “Facebook Research” VPN’inin indirmeleri için gizlice para ödediği dün sizlere aktarmıştık. Facebook Research VPN uygulamasının Apple'ın dağıtım politikalarını ihlal etmesi nedeniyle iOS platformundan kaldırılacağının açıklandığını da ekleyelim.

Bugün ise teknoloji dünyasının başka bir önemli şirketi olan Google, karşımıza benzer bir haber ile çıktı. Screenwise Meter adındaki bir uygulama ile tıpkı "Facebook Research" gibi akıllı telefonların kullanım verileri ile ilgili bilgiler toplayan Google, Apple'ın dağıtım politikalarını ihlal etti.

"Özür dileriz"

Hem iOS hem de Android platformu için mevcut durumda olan Screenwise Meter uygulamasının iOS versiyonu Apple'ın kurumsal programından gücünü alıyor. Apple'ın kurumsal programının yalnızca bir şirketin çalışanları tarafından kullanılmak üzere özel ayrıcalıklara sahip uygulamaların dağıtımına izin verdiğini de ekleyelim.

Screenwise Meter uygulamasının Apple'ın dağıtım politikalarını ihlal ettiğinin anlaşılması ile birlikte iOS platformundan kaldırıldığını da belirtelim. Fakat Screenwise Meter uygulamasının Android versiyonu ise hala aktif olarak kullanılabiliyor. Konuyla ilgili bir açıklama paylaşan Google sözcüsü, Screenwise Meter uygulamasının Apple'ın kurumsal programı çerçevesinde yönetilmesinin bir hata olduğunu ve özür dilediklerini paylaştı.

Screenwise Meter uygulamasının iOS platformundan kaldırıldığını da belirten Google sözcüsü, bu uygulamanın her zaman gönüllülük esası ile çalıştığını da dile getirdi. Apple'ın bu duruma nasıl tepki göstereceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.