Facebook, bu çeyrekte hem kârını hem de kullanıcı sayısını artırdı

Bir önceki çeyrekte 2.27 milyar olan Facebook'un kullanıcı sayısı yüzde 2,2 artarak 2.32 milyara ulaştı.
Facebook, bu çeyrekte hem kârını hem de kullanıcı sayısını artırdı

Facebook, açıkladığı dördüncü çeyrek verileriyle Wall Street'in tahminlerini yerle bir etti. Şirket, yaşanan skandallara ve öngörülen tahminlere rağmen mali yılının dördüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde kâr ve gelir elde etti. Bununla birlikte Facebook'un kullanıcı sayısında da beklenmedik bir artış yaşandı. Bir önceki çeyrekte 2.27 milyar olan Facebook'un kullanıcı sayısı yüzde 2,2 artarak 2.32 milyara ulaştı.

Instagram'daki büyümenin ve şirketlerin reklam harcamalarında istikrarlı artışın etkisi ile 31 Aralık'ta sona eren dördüncü çeyrekte net kar 6,88 milyar dolar, hisse başına 2,38 dolar olarak açıklandı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde net kar 4,27 milyar dolar iken hisse başına 1,44 dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Dördüncü çeyrekte toplam gelirler de geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslarsak 12,97 milyar dolardan 16,91 milyar dolara yükseldi. Wall Street analistleri dördüncü çeyrekte hisse başına 2,19 dolar kar ve 16,39 milyar dolar gelir bekliyorlardı. Bunun da Facebook için ciddi bir artış olduğunu belirtelim. Ancak burada en büyük payın Instagram'a düştüğünü söylemek mümkün.

Kişisel veri paylaşımı skandalı ve zararlı içeriklere engel olma girişimlerine yöneltilen eleştirilere karşın, Facebook'un kullanıcı sayısı da bu süreçte, ilginç bir şekilde artmaya devam ediyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Facebook'a ayda en az bir kere giren kişi sayısı yüzde 9 artarak 2,32 milyara yükseldi. Geçen yıl şirketin yıllık reklam gelirinin yüzde 30 arttığını da hatırlatalım. Kısacası Facebook her alanda şaşırtmaya devam ediyor.

Şirketin hisse senetleri geçen Temmuz'dan bu yana değerinin yaklaşık üçte birini kaybetmişti. Akabinde Facebook yavaşlayan gelir büyümesi konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak şirketin kârlılık ve ciro oranlarının beklentileri geçmesiyle, hisse senetleri de yüzde 9'dan fazla değer kazandı. Kullanıcı sayısındaki artış özellikle Hindistan, Endonezya ve Filipinler'de fazla olurken, ABD ve Kanada gibi ülkelerdeki artış oranı ise sabit kaldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.