Gmail, Android ve iOS kullanıcıları için yeni tasarıma kavuştu

Geçtiğimiz nisan ayından beri web üzerinde kullandığımız "Material Design" görünümü şimdi mobil uygulamada da karşımıza çıkıyor.
Gmail, Android ve iOS kullanıcıları için yeni tasarıma kavuştu

Bir süre önce web kullanımı için yeni bir tasarımla karşımıza gelen Gmail, şimdi de iOS ve Android işletim sistemli cihazlar için tasarım değişikliğine gidiyor. Geçtiğimiz nisan ayından beri web üzerinde kullandığımız "Material Design" görünümü şimdi mobil uygulamada da karşımıza çıkıyor. Yeni tasarımın herkes için olmasa da bazı kullanıcılar için aktif edildiğini belirtelim.

Yeni tasarımda alıştığımız Gmail'in kırmızı teması olmayacak. Onun yerine bizi daha sade bir tasarım bekliyor ve yeni tasarım gözleri eskisi kadar yormuyor. Özellikle sürekli e-postalarını kontrol etmek zorunda kalanlar için bunun ciddi bir artı olduğunu belirtelim.

Masaüstünde olduğu gibi, artık rahat ve kompakt bir tarzın yanı sıra varsayılan görünüm arasında seçim yapılabiliyor. Varsayılan görünüm, beyaz alan ve e-posta önizlemesinin altında web sürümüyle aynı ek yongalarını içeriyor. Bu görünümde kullanıcı, ek boşluklar ve küçük düğmeler sayesinde iletilerdeki eklere de kolaylıkla erişebiliyor. Kompakt görünüm ise bu yongaları ortadan kaldırıyor ve her şeyi biraz daha sıkıştırıyor, gönderen resimlerini işaret kutucuklarına dönüştürüyor. Ayrıca kullanıcıya tek seferde daha fazla e-posta göstermek için mesajlar arasındaki boşluğu kaldırıyor. Yeni tasarımda yazı tipi de Google Sans'a dönüyor. Yeni Gmail ile hesap değiştirmek de eskisinden kolay hale getirilmiş ve değiştirici arama çubuğuna entegre edilmiş.

Yeni tasarımın Android kullanıcıları için bugünden itibaren aktif edileceğini, ilerleyen günlerde de iOS kullanıcılarının kullanımına açılacağını belirtelim. Eski tasarımdan hoşlananlar için ne yazık ki Gmail'i bir süre daha aynı şekilde kullanabileceklerini söyleyemiyoruz. Çünkü yeni tasarıma geçiş web ile başladığı için mobilde de tek seferde kullanım başlamış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.