Abonelik modeliyle faaliyet gösteren e-ticaret platformu: Aydanaya.com

Aydanaya.com pazaryerinden seçilen ürünler belirli periyotlarla ve ücretsiz kargo ile kullanıcıya teslim ediliyor ve abone olmak için herhangi bir taahhüt verilmesi gerekmiyor. 
Abonelik modeliyle faaliyet gösteren e-ticaret platformu: Aydanaya.com

Aydanaya.com, abonelik modeliyle online alışveriş platformu olarak faaliyet gösteriyor. Aydanaya.com pazaryerinden seçilen ürünler belirli periyotlarla ve ücretsiz kargo ile kullanıcıya teslim ediliyor ve abone olmak için herhangi bir taahhüt verilmesi gerekmiyor.

AydanAya.com nedir?

Aydanaya.com'da karşımıza çıkan "aboneli e-ticaret modeli", kullanıcıların satıcıların ürünlerine “abone” olduğu bir satış modeli diyebiliriz. Bir başka deyişle de tüketicilerin sık tükettiği ve belirli periyotlarda tekrar tekrar satın aldığı ürünler için geliştirilmiş yeni nesil bir e-ticaret sistemi. Aydanaya.com, belirli ürün paketleri oluşturuyor ve bu ürünleri haftalık, aylık ya da çeyreklik gibi farklı dönemlerde sipariş almak üzere satışa sunuyor. Kullanıcılar da seçtikleri ürünü, belirlediklere döneme göre düzenli olarak satın almış oluyorlar. Aydanaya.com'un yazılım geliştirmesi 2018 Ocak ayında başladı. Girişim, Temmuz ayında ise kullanıcıların hesap açıp abonelik yaratabileceği bir platforma dönüştü. Kart saklama için BDDK lisanslı global firma ile iş birliği yapılarak, tüm abonelik yönetim altyapısı AydanAya.com ekibi tarafından geliştirildi. Web ara yüzü dışında, iOS ve Android için mobil uygulamaların bulunduğunu da belirtelim.

Girişimin kökleri aboneli e-ticarete odaklanan Startsub'a dayanıyor. 2018 öncesi girişimlere yönelik aboneli e-ticaret alt yapısı sağlamaya odaklanan Startsub, 2018 Ocak ayında yeni bir ortaklık yapısına geçti. Bu süreçte yönetim ekibi ve iş modelinde de köklü değişikliler yapıldı. Yeni yönetimde, ZMT Ventures ortaklarından Mert Ocakoğlu ile beraber teknolojiden sorumlu Mehmet Davut ve operasyondan sorumlu Buğrahan Daldaban yer alıyor. Yeni yönetim, ocak ayında iş modelini tamamen değiştirdi ve Aydanaya.com'u aboneli e-ticaret odaklı bir pazar yerine dönüştürmek için çalışmalarına başladı. 6 aylık yazılım geliştirmesi sonucunda da Aydanaya.com 2018 Temmuz'da, kullanıcılara pazar yeri modeliyle hizmete başladı.

6 ayda 100 bin üye ve 1 milyon dolar yatırım

6 ay gibi bir sürede 100 bin üyeye ve 1 milyon liralık satış rakamına ulaşan Aydanaya.com'da yaratılan aylık satış hacminin her ay yüzde 20 büyüdüğünün de altını çizelim. Girişimin ZMT Ventures Girişim Sermayesi'nden de 1 milyon dolarlık yatırım aldığını belirtelim. Girişim, satıcılardan herhangi bir aylık ücret almadan satış başına gelir paylaşımıyla çalışıyor. Aydanaya.com'un ürün çeşitliliğini ve satıcı sayısını artırmak için de şu anda diğer online pazar yerlerine kıyasla düşük bir yüzde ile çalıştığını söylemek de mümkün.

Perakende e-ticaret kategorilerinden süpermarket ürünleri ile başlayan girişim, giyimden tüketici elektroniğine kadar birçok ürünü pazar yerine eklemeyi hedefliyor. Platform, 2019 yılı içerisinde ürün çeşitliğini artırmak ve dijital abonelikleri de dahil ederek çeşitliliğe ulaşmayı da hedefleri arasında sayıyor. Aydanaya.com, 2019 ilk çeyreğinde yeni bir finansman turu yaparak aboneli e-ticareti, Türkiye'de büyüterek yeni global pazarla da birlikte taşımak için aynı vizyonu paylaşan kişileri ortaklık yapısının içerisine almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.