Yabancılarla beraber üretkenliğinizi artırmayı hedefleyen girişim: Focusmate

Yabancılarla beraber üretkenliğinizi artırmayı hedefleyen girişim: Focusmate

Hiç tanımadığınız biriyle beraber çalışma fikri kulağa nasıl geliyor? Üstelik bu kişi yanınızda değil ve sizi görebiliyor, duyabiliyor. 1Evet, kamera karşısında sizi görebilen ve duyabilen biriyle çalışmak aslında bir kafede veya ortak çalışma alanlarında çalışmaktan çok farklı bir şey değil ama bir de o kişiye ne yapacağınızı, çalışmaya başlarkenki bitirmek istediğiniz iş kalemlerinizi paylaştığınızı düşünün...

Focusmate, üretkenliğinizi artırmayı hedefleyen ve bunu yaparken de hiç tanımadığınız kişilerle sizi kamera karşısında bir araya getirmeyi hedeflyen bir girişim. Bildiğiniz bütün üretkenlik girişimlerinden ve araçlarından oldukça farklı bir yaklaşımla psikoloji ve teknolojiyi bir araya getirerek insan ruhunun gücünü kullanmayı hedefliyor.

Kurumsal hayattan ayrılan ve freelance yazar olarak kariyerine devam eden Taylor Jacobson, yıllarca öz disiplinini sağlamak için farklı yöntemler geliştirmiş ve en son denediği bir yöntemi iş modeline dönüştürmüş. Kendini kamerayla gösterdiği ve karşısındakine bir bakıma hesap verdiği bu yöntem, denediği tüm yöntemlerden daha fazla işe yaramış ve bu konuya yoğunlaşması sonrası Focusmate ürünü ortaya çıkmış.

Focusmate'i temel olarak bir topluluk gibi düşünebilirsiniz. Eğer bu topluluğun bir parçası olmak istiyorsanız çalışacağınız zamana yönelik bir başvuru yapıyorsunuz ve sistem sizi topluluktan bir başkasıyla eşleştiriyor. Çalışma vaktiniz geldiği zaman da videoyu başlatıyorsunuz ve görevlerinizi belirterek çalışmaya başlıyorsunuz.

Böyle bir topluluğun doğal olarak ciddi kuralları var ve uymayanlar için sistem hızlı bir şekilde harekete geçiyor ve hesabınızı donduruyor. Böyle bir aracı kullanmaya karar verdiyseniz tabi ki ilk kural olan kamerayı açma kuralını kabul etmiş olmanız gerekiyor. Kamera kesinlikle çalışma süresince açık kalmalı ve tercihinize göre mikrofon da açık kalabilir. Tabi ki gerekli durumlarda mikrofonu kapalı tutmak daha sağlıklı olacaktır çünkü başlarken selam vermek ve görevleri paylaşmak dışında bir tek kapatırken minik bir konuşma yapmanız yeterli. Bunun dışında bir şey beklenmiyor.

Bilimsel araştırmaları da arkasına alan Focusmate, temel olarak davranış biliminden faydalanıyor. Nasıl ki sosyal medya paylaşımları bir süre sonra sizi o işi yapmaya zorluyorsa ve üzerinizde bir sosyal baskı oluşturuyorsa Focusmate oluşumu da aynı baskıyı oluşturmayı ve tabi ki bunu kendi arzunuzla oluşturmanızı hedefliyor.

Çalışma yeri konusunda bir zorunluluğunuz yoksa ve buna rağmen çalışmaya başlamakta, işlerinizi tamamlamakta motivasyon eksiğiniz varsa bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Kamera karşısına geçmekten korkmadan ilk adımı atıp deneyin, size uygun değilse zaten devam etmeniz gerekmiyor fakat sizin için uygun bir yöntem ise o zaman gerçekten farklı bir çalışma modeline geçiş yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.