PDF dosyalarınızı responsive mobil sayfaya dönüştüren servis: Smart Zoom

PDF dosyalarınızı responsive mobil sayfaya dönüştüren servis: Smart Zoom

İspanya merkezli yayıncılık girişimi Publica.la'nın yeni özelliği Smart Zoom, PDF dosyalarınızı responsive mobil sayfalara dönüştüyor. Smart Zoom sayesinde basın bültenleri ya da basılı dergi ve gazete formatı üzerinde çalışanlar, kolayca mobil edisyonlarını yayınlayabiliyor. Üstelik bu mobil versiyonlar responsive olduğu için her ekran boyutuna kolayca uyum sağlıyor.

Smart Zoom sayesinde PDF formatında yayınları takip eden kullanıcılar, PDF ve mobil sürüm arasında kolayca seçim yapabiliyor. Aynı zamanda Smart Zoom'a yüklenen yayınlar, kolayca sesli içeriklere dönüştürülebiliyor. Böylece yayını okumak yerine toplu taşımada ya da başka işlerle meşgulken dinlemeyi tercih eden kullanıcılar, yayının sesli versiyonunu kolayca tüketebiliyor.

Bu arada Smart Zoom'a yüklenen PDF formatlarının, mobil edisyona dönüştürüldükten sonra sosyal ağlarda kolayca paylaşılabildiğini de söyleyelim. Smart Zoom'a bir şans vermek isteyen geleneksel yayıncılar, 14 günlük deneme sürümüne kayıt olarak 100 kullanıcıya kadar 10 yayın paylaşımında bulunabilirsiniz. Bu sürümde yayınları okuyucularınıza ücretli olarak sunma şansınız olduğunu da belirtelim. Eğer sınırsız kullanıcıya sınırsız yayın yapmak istiyorsanız, doğrudan girişimle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Smart Zoom'u kullanmak için öncelikle Public.la'ya kayıt olmanız gerekiyor. Ardından karşınıza çıkan panelde Oluştur kısmına basarak yeni bir yayın oluşturabiliyorsunuz.

Sürükle bırak prensibiyle yayınınızı oluşturduktan sonra başlığı ve açıklamayı istediğiniz gibi düzenleyebilir ve metatagler ekleyebiliyorsunuz.

Aynı açılır pencere üzerinden yayının ne kadar süre boyunca erişlebilir olacağını seçebiliyor ve yayına ulaşmaları için kullanıcılardan ücret talep edebiliyorsunuz.

Dosyanız panele yüklendikten sonra ise linki kopyalayarak sosyal ağlarda paylaşabileceğinizi ekleyelim. Aynı alandan dosya için geçici bir link oluşturmanız da mümkün

Son olarak panel üzerinden istatistiklere de erişebildiğinizi söyleyelim. Böylece yüklenen dosyayı kimlerin ne kadar süre boyunca görüntülediğini kolayca öğrenebiliyorsunuz.

Yine de dosyayı bir mobil deneyim olarak değerlendirdiğimizde, mobil yayıncılık alanıdaki sitelerle yarışamayacağını söyleyebiliriz.  Böyle bakıldığında arşivlerini dijitalleştirmek isteyen kurumların ya da kapalı eğitim gruplarının bu aracı kullanmak istemesi olası. Ancak basın ya da içerik tarafındaki yayıncıların bu araçla şimdilik ilgilenebileceğini düşünmek zor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.