Yeni AirPods, iOS 12.2 beta sürümünde "Hey Siri" özelliğine kavuşuyor

Yeni AirPods, iOS 12.2 beta sürümünde

Apple bugün yazılım geliştiriciler için ilk iOS 12.2 beta sürümünü yayına aldı. Bu ilk beta sürümünde yer alan birkaç değişiklik ve özellik dikkat çekti. Şu anda herkese açık olarak görüntülenemeyen bu değişikliklerden biri de AirPods'u yapılandırırken kullanılan yeni bir kurulum ekranı. Bu yeni kurulum ekranı sayesinde kullanıcılar “Hey, Siri” diyerek Siri ile AirPods veya iPhone üzerinden konuşabiliyor.

Tıpkı iPad ve iPhone gibi cihaz kurulumlarında olduğu gibi yeni Airpods’u telefonuyla eşleştiren kullanıcılara da “Hey, Siri” özelliğini aktif etme seçeneği çıkıyor. Bu kurulum sayesinde, AirPods yalnızca kullanıcının sesine yanıt verecek şekilde yapılandırılıyor. Böylece AirPods başka kullanıcıların sesine yanıt vermiyor.

Bu yeni AirPods'ta “Hey, Siri” özelliğini kullanmanın temel farkı ise AirPods'un kendi başına tanıma yapabilmesi ve ardından verilen komutu eşleştirilen cihaza iletebilmesi. Böylece kullanıcılar iPhone’larından uzaktayken, AirPods'a dokunmalarına gerek kalmadan Siri'yi kullanabilecek.

Aslına bakarsanız Airpods'un “Hey Siri” özelliğine sahip olacağı uzun süredir konuşulan söylentiler arasındaydı. Hatta geçtiğimiz yıl Eylül ayında düzenlenen Apple etkinliğinde iPhone XS ve XR tanıtım videoları gösterilirken, bir oyuncunun Apple Park’ta AirPod üzerinden “Hey, Siri” özelliğin kullandığı da görülmüştü.

Aynı zamanda sağlık odağında özellikere de sahip olan AirPods 2’nin 2019’un ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. iOS’ta yer alan bu yeni özelliğe baktığımızda Apple’ın yeni Airpods’u yakın zamanda piyasaya sürmeyi planladığını söyleyebiliriz. Hatta yeni Airpodlar’ın bu yıl iOS 12.2’nin herkese açılmasının ardından piyasaya sürülmesi söz konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.