Google, G Suite Basic ve Business sürümlerinin fiyatlarını artırıyor

Google, G Suite Basic ve Business sürümlerinin fiyatlarını artırıyor

E-posta veya sohbet özelliklerinin yanı sıra video konferanslar, sosyal medya, gerçek zamanlı ortak çalışmalar gibi hizmetler sunan bulut tabanlı bir hizmetler paketi G Suite, Basic ve Business sürümlerinin fiyatlarını artırdığını açıkladı.

2 Nisan 2019'dan itibaren G Suite Basic sürümünün liste fiyatı, kullanıcı başına aylık 5 dolardan 6 dolara, G Suite Business sürümü fiyatının ise, kullanıcı başına aylık 10 dolardan 12 dolara çıkacak. Söz konusu artışların dünya genelinde geçerli olacağını, ancak belirli bölgelerde yerel piyasa düzeltmeleri uygulanacağını da belirtelim. G Suite Enterprise sürümünün fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Fiyat artışının nedeni

Gmail ve Google Takvim'in de dahil olduğu G Suite'in ilk sürümü 10 yıldan uzun bir süre önce piyasaya sunuldu. O günden bugüne, ürün paketinde Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar gibi gerçek zamanlı ortak çalışma ve Drive gibi esnek depolama alanı, Hangouts Meet gibi video konferans, Hangouts Chat gibi ekipler için mesajlaşma ve Cloud Search gibi kurumsal düzeyde arama özellikleri sunan bir düzineden fazla yeni G Suite hizmeti de sisteme eklendi. G Suite'in ayrıca, e-postaları yanıtlamayı, veri analizleri toplamayı ve kimlik avı saldırılarından proaktif şekilde korunmayı daha kolay hale getiren yapay zekayla ürünlerini güçlendirdiğini söylemek de mümkün. Bu yüzden G Suite, 2 Nisan 2019 tarihi itibarıyla G Suite Basic ve Business sürümlerinin liste fiyatlarında artışa gitmeye karar verdiğini açıkladı.

Şu an Esnek Plan'da G Suite Basic veya Business sürümü kullananlar için yeni liste fiyatları 2 Nisan 2019'da geçerlilik kazanacak. Yıllık Plan kullananlar için yeni fiyatlar, 2 Nisan 2019'dan sonraki ilk plan yenilemesinde geçerlilik kazanacak. Bu değişiklikler, mevcut sözleşmeyi veya söz konusu tarihten önce yapılan yenileme işlemlerini etkilemeyecek.

Kullanıcılar mevcut planını ve bu değişikliklerin kendi kuruluşlarını nasıl etkileyeceğiyle ilgili ayrıntılar için Yönetici konsolundaki Faturalandırma sayfasını ziyaret edebilirler. Faturalandırma sayfasında, yeni fiyatların ve bunların geçerlilik tarihleri gibi bilgileri bulmak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.