Google Adwords için yeni bir arama aracı: Wonder Search

Google Adwords için yeni bir arama aracı: Wonder Search

Google reklamlarında kullanabileceğiniz anahtar kelimeler hakkında daha fazla bilgi almanızı sağlayan Wonder Search, aslında oldukça basit bir arama aracı. Tek bir işlev üzerine odaklanan Wonder Search, UI tasarım ve SEO hizmeti veren From The Future ajansının yan ürünü.

Web tabanlı Wonder Search'ü kullanmak ise oldukça basit. Google arama reklamlarında ya da SEO içeriklerinde kullanmak istediğiniz anahtar kelimeleri arama boşluğuna yazarak bir kaç saniye bekliyorsunuz.

Ardından site size bu anahtar kelimelerin hacmini, tıklama başına maliyetlerini ve rekabet oranını gösteriyor. Bu verilerin alt kısmında ise anahtar kelimelerle ilişkili diğer anahtar kelimelere yer veriliyor.

Böylece reklam kampanyalarını oluştururken anahtar kelime setlerinizi bu verilere göre şekillendirebiliyorsunuz. Aynı şekilde SEO içerikleriniziden daha iyi optimize etmeniz sağlanabiliyor. Bu arada ilişkili kelimelerin CSV dosyası olarak indirilebileceğini de belirtelim.

Ürünü deneyen ProductHunt kullanıcılarının yorumlarına baktığımızda  genellikle üründen memnun kaldıklarını görüyoruz. Ürünü kullanmak için giriş yapmak zorunda olunmaması ve değerli verileri kolayca kullanıcıların önün çıkarması ürünün avantajları arasında yer alıyor.

Yine de Wonder Search'te Ingilizce dışında yapılan aramalarda ilişkili sonuçların çıkmaması kullanıcıları üzüyor. Öte yandan girişimin kurucusu Nick Eubanks dil desteğinin gelecek dönemde geliştirileceğini belirtiyor.

Şimdilik tek bir özelliğe odaklanmasıyla MVP olarak karşımıza çıkan Wonder Search'e yeni özellikler eklenmesi de söz konusu olabilir. Zira ürün bu haliyle benzer hizmet sunan birçok ücretsiz araç ile rekabet etmek zorunda kalıyor. Rakiplerinden Keywords Everywhere ise en çok öne çıkan isim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.