Yemek dağıtım girişimi Just Eat, restoran yazılımı platformu Flyt'ı 28,5 milyon dolara satın aldı

Paket pazar yeri ve yemek dağıtım hizmeti Just Eat, restoranlar ve restoran tedarikçileri için yazılımlar üreten bir girişim olan Flyt'ı 28,5 milyon dolar karşılığında satın aldı.
Yemek dağıtım girişimi Just Eat, restoran yazılımı platformu Flyt'ı 28,5 milyon dolara satın aldı

Paket pazar yeri ve yemek dağıtım hizmeti Just Eat, restoranlar ve restoran tedarikçileri için yazılımlar üreten bir girişim olan Flyt22 milyon pound yani 28,5 milyon dolar karşılığında satın aldı. Just Eat, gelecek üç yıl içinde karşılanan belirli operasyonel ve finansal kriterlere bağlı olarak bu ödemelerin nakit yoluyla gerçekleşmesinin olası olduğunu belirtti.

Just Eat, halihazırda Flyt'ın yatırımcılarından biriydi. Ancak bu anlaşmanın gerçekleşmesi demek, Just Eat'in Flyt'ın çoğunluk hisselerinin sahibi olacağı anlamına geliyor. Time Out ve Entree Capital gibi mevcut yatırımcılar da anlaşma sonunda çıkış yapmış olacaklar. 2013 yılında hayata geçirilen Flyt'ın kurulduğu günden bugüne kadar yaklaşık 12 milyon pound yatırım aldığı düşünülüyor, ancak bununla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.

Restoran gruplarının ve restoran tedarikçilerinin satış noktası, yani POS sistemlerini üçüncü taraf hizmetleriyle bütünleştirmelerine yardımcı olan yazılım platformu olarak tanımlanan Flyt, online sipariş deneyimini geliştirmeye yardımcı olan teknolojiyi sağlayan Just Eat ile entegre olacak şekilde çalışıyor. Çeşitli üçüncü taraf hizmetleriyle sağlanan daha iyi POS entegrasyonu, bir restoranın müşteri deneyimini ve işletme verimliliğini artırmaya yardımcı oluyor. Flyt, teknoloji platformunun manuel restoran işlemlerine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor, restoranlardaki sürücü bekleme sürelerini azaltıyor ve sipariş işlemlerinde insan hatasını ortadan kaldırıyor.

Flyt şu anda İngiltere'de KFC, Tim Hortons, Mitchells and Butlers, Pizza Express ve Nando's gibi büyük markaları da içeren 3 binden fazla restoranla çalışıyor. Girişim şu anda Just Eat'e ait olmasına rağmen, bağımsız bir platform ve marka olarak çalışmaya devam edeceğini söylüyor. Flyt'ın kurucuları Tom Weaver ve Chris Evans ise işi yönetmeye devam edecek.

Satın almadan önce Flyt'ın yüzde 8 hissesine sahip olan Just Eat, satın almayla birlikte hem girişimin hizmetlerinin hızlanacağını hem de globalde faaliyetlerinin artacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.