Facebook’un sahibi olduğu Instagram ise büyüme oranıyla analistlerin dikkatini çekiyor. Pazartesi günü Jefferies analistleri müşterilerine Facebook’un ana platformunun büyümesinin yavaşlayacağını ancak Instagram’ın bu yıl 14 milyar dolarlık gelir elde ederek sürücü koltuğuna geçeceğini ifade etti.
Analistler Facebook için Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp uygulamalarının her geçen gün daha fazla önem arz ettiğini vurguladı. Brent Thill liderliğinde konuşan analist ekibi yaptıkları konuşmada şu ifadeleri kullandı:
Biz Instagram’ın 2019’da yüzde 60 oranında büyüyerek ilk defa büyümesi yüzde 20’nin altına düşen Facebook’un itici gücü olacağına inanıyoruz. Instagram büyümeye devam edecek ve 2019’daki gelirlerini 5 milyar dolar arttırarak 14 milyar dolar’a ulaşacak.
Bu noktada 2012'deki Facebook satın almasında Instagram'ın sahip olduğu 30 milyonluk kullanıcı tabanını günümüzde 1 milyarın üzerine taşıdığını hatırlatalım. Jefferies ekibi ise açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:
Instagram reklam faaliyetlerini tüm reklamcılık funnelında yaygınlaştırırken ödemelerde, kullanıcılarda ve görüntülemelerde artış görüyoruz.
Bu arada benzer büyüme oranlarının yakın zamanda WhatsApp ve Facebook Messenger'da da görülmesi bekleniyor. İki platformda da reklam yapılabilmesi ve ücretli mesaj reklam modeli imkanının bulunması analistleri, benzer bir büyüme görülebileceği konusunda destekliyor.
Tüm bu gelişmelere rağmen Facebook'un büyüme konusunda gelecek Vaad etmediği ifade ediliyor. Hatta ekim ayındaki raporlara göre Facebook’un ABD, Kanada ve Avrupa’daki büyümesi tamamen durdu. Şirketin 2018’in üçüncü çeyrek kazanç raporunda ABD ve Kanada’daki kullanıcı sayısının 185 milyonda kaldığı görülürken, aynı raporda Avrupalı kullanıcıların 279 milyondan 278 milyona düşüş göstermesi de dikkat çekmişti.
Temmuz ayında açıkladığı ikinci çeyrek raporuyla birlikte piyasa değeri 120 milyar dolar gerileyen Facebook, tüm yılı platformunu düzeltmeye ayırdı. Yine de Jeffries analist ekibinin Facebook'a olumlu yaklaştığını söylemek mümkün. Reklam veren ve kullanıcıların bir kısmının Facebook'u kullanmaya devam etmesi ise bu yaklaşımın en büyük sebebini oluşturuyor.
Görsel Kaynak: social media explorer
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap