Apple, 2020 yılında LCD ekran paneli kullanmayı bırakabilir

Apple, 2020 yılında LCD ekran paneli kullanmayı bırakabilir

iPhone X modeli ile OLED ekran paneli kullanmaya da başlayan Apple, 2020 yılından itibaren LCD ekran paneli kullanmayı bırakabilir. Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone XS, XS Max ve XR modellerini tanıtan Apple, iPhone XS ve XS Max modellerinde OLED, uygun fiyatlı XR modelinde ise LCD ekran paneli kullanmıştı.

Bugün Wall Street Journal tarafından paylaşılan bir habere göre Apple, önümüzdeki yıldan itibaren LCD ekran paneli kullanmayı tamamen bırakacak. Bu durumun temel nedeni ise OLED ekran panelleri ile daha esnek ekran tasarımları yapılabilmesi. Hatırlatmak gerekirse LCD kullanan XR modeli XS ve XS Max modellerine oranla daha kalın çerçevelere sahipti.

Bu haber Apple'ın 2020 yılında önemli tasarım değişiklikleri ile karşımıza çıkacağının bir göstergesi de olabilir. Bloomberg geçtiğimiz Nisan ayında Apple'ın kıvrımlı ekrana sahip iPhone modelleri üretebileceğini aktarmıştı. LCD ekran panellerini kullanmayı bırakmaya hazırlanan tek firmanın Apple olmadığını da ekleyelim.

Bir dönem akıllı telefon pazarının hakimi olan LCD ekran panelleri OLED'in yükselişi ile birlikte eski popülerliğini kaybetti. Günümüzde pek çok amiral gemisi akıllı telefon modeli LCD yerine OLED ekran panelleri kullanmayı tercih ediyor. Son olarak geçtiğimiz Mart ayında Apple'ın kendi MicroLED ekranlarını üretmeye başlayabileceğini de sizlere aktarmıştık. LCD teknolojisine alternatif olması beklene MicroLED ekran teknolojisi OLED ekran panellerine oldukça benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.